• zaanstad/funderingsherstel

Funderingsherstel Zaanstad

Welkom bij Finenzo Zaanstad! Funderingsherstel in de regio? Wij helpen u!

Funderingsherstel – een big issue in de Zaanstreek en regio Amsterdam. In Noord-Holland staan namelijk veel gezellige woningen uit de 19e en 20e eeuw die in de drassige veengrond werden gebouwd op een houten fundering. Maar anno nu zorgt dat helaas voor de nodige problemen.

 

Veen + water = kosten

In het oosten van het land leeft dit probleem minder, omdat daar direct op zandgrond kan worden gebouwd. Dit in tegenstelling tot wanneer er wordt gebouwd op de zachtere, Noord-Hollandse veengronden. Maar omdat het grondwaterpeil in Nederland sinds de bouw van deze woningen flink is gezakt, gaan de koppen van de palen rotten en ontstaat er scheurvorming in de gevels van de woningen. Het verzakken van de woningen zorgt voor fikse problemen.

Funderingsherstel is niet alleen duur (je kunt al gauw rekenen op een bedrag van meer dan € 60.000), maar in veel gevallen zelfs verplicht. Als wordt geconstateerd dat voor een woning funderingsherstel noodzakelijk is, wordt deze woning door de gemeente aangewezen voor verplicht funderingsherstel.

Wanneer jij zo’n woning wilt kopen terwijl er nog geen herstel heeft plaatsgevonden, moet dit bij de aankoop van een woning al worden meegenomen in de financiering.

Eérst het taxatierapport, dán de woning

Je leest het goed: éérst het taxatierapport, dán pas een woning kopen. Zo voorkom je teleurstellingen en problemen achteraf. We leggen je hieronder uit waarom dit zo belangrijk is.

Zie hieronder een filmpje over het funderingsherstel proces door “De Coogh” funderingstechniek!

Meer weten over de mogelijke technieken? Kijk op www.decoogh.com!

Voorwaarden ISDE

Om in aanmerking te komen voor de subsidie van 30%, moet de huisbezitter binnen een jaar minimaal:

 1. Twee isolatiemaatregelen laten uitvoeren; ÓF
 2. Eén isolatiemaatregel combineren met het installeren van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet.

Tot slot

Zoals gezegd is Finenzo dé specialist in de regio. Wij kunnen je dankzij onze positie en netwerk helpen de juiste weg te behandelen bij de juiste geldverstrekkers of andere partijen. Ook kunnen wij je natuurlijk helpen bij het aanvragen van een Funderingslening.

Vanaf 2023 kan deze subsidie ook worden aangevraagd als de huisbezitter slechts één renovatie wil laten uitvoeren.

Funderingsherstel
Funderingsherstel

Adviespraktijk

In onze adviespraktijk zien we het helaas met enige regelmaat gebeuren: een stel wordt verliefd op een woning, koopt de woning voor bijvoorbeeld € 250.000 en laat daarna een taxatierapport opmaken.

Uit dat taxatierapport blijkt vervolgens dat de woning wordt aangewezen voor noodzakelijk (en dus verplicht) funderingsherstel voor € 60.000. Het stel heeft de woning echter aangekocht op hun maximale leencapaciteit en kan de kosten voor het funderingsherstel niet betalen uit eigen middelen. Lang verhaal kort: ze zitten nu met een groot probleem.

We kunnen daarom niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om vooraf de juiste specialisten in te schakelen. Kom dus voor je een woning koopt praten met één van onze adviseurs: Finenzo is immers dé specialist in de regio.

Funderingslening

De situatie hierboven gaat over funderingsherstel bij de aankoop van een woning. Maar een woning kan ook worden aangewezen voor noodzakelijk herstel zonder dat er sprake is van aan- of verkoop. Als een eigenaar hiermee te maken krijgt en de geldverstrekker de eigenaar geen extra lening wil aanbieden, kan er in bepaalde situaties worden uitgeweken naar de Funderingslening. De Funderingslening is een initiatief van het Fonds Duurzaam Funderingsherstel en dankzij deze lening kunnen woningeigenaren onder iets ruimere toetsnormen (zij toetsen bijvoorbeeld op de werkelijke lasten) geld lenen voor funderingsherstel.

Energiebesparende maatregelen

Als er wordt overgegaan tot funderingsherstel, kan het ten slotte ook verstandig zijn te kijken naar energiebesparende maatregelen. Mogelijk is dit hét uitgelezen moment hiervoor: er wordt immers toch al verbouwd. Onze adviseurs denken graag mee over de financiële mogelijkheden. En voor het verduurzamen van de woning kun je wellicht ook beroep doen op de ISDE.

Via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van de Rijksoverheid kunnen woningeigenaren 30% terugkrijgen van de investering in energiebesparende maatregelen.

Formulier BKZ

Graag ontvang ik meer informatie over de Betaalbare Koopwoningen Zaanstad regeling

Diensten

Je kunt bij ons terecht met vragen of voor advies over:

Ontmoet het team

 • Annemiek Groenendijk

  Verzekeringsadviseur (particulier en mkb)

 • Brian Vriend

  Hypotheekadviseur

 • Jamie Beijer

  Financieel Adviseur

 • Baldwin Stuvel

  Beedigd Makelaar in Hypotheken

 • Anita Evers

  Verzekeringsadviseur (particulier en mkb)

 • Oscar Husslage

  Financieel Adviseur

 • Lotte Virdis

  Verzekeringsadviseur (particulier)

 • Ilona van Tol

  Hypotheek ondersteuning

 • Brenda van Drunen

  Financieel Adviseur / Bedrijfsleider

 • Luisa van Berkel

  Hypotheek ondersteuning

 • Ronald Vallinga

  Pensioen- en hypotheekspecialist

 • Nicole Strating

  Verzekeringsadviseur (particulier)

Loop je rond met vragen op financieel gebied of is er iets veranderd in je persoonlijke situatie? Denk je over het kopen van een woning of heb je misschien zelfs al een woning gekocht? Wil je je verzekeringsmap eens goed op laten schonen? Of twijfel je of je pensioen wel goed geregeld is? Dit zijn belangrijke maar lastige vragen om me rond te lopen.

We gaan daarom graag met je aan tafel zitten om naar je te luisteren en je verder te helpen. We beantwoorden je vragen en denken actief met je mee. Je krijgt een eerlijk en onafhankelijk advies en als je dat wilt maken we alles voor je in orde. Zo weet je dat alles goed geregeld is en kun je het met een gerust hart aan ons overlaten, dat geeft rust.

Natuurlijk kun je ons ook bellen of een mailtje sturen!

Neem contact met ons op

Iedere maand geven we gratis informatie en belangrijke tips

Over geld besparen en hoe je ervoor zorgt dat je financiën op orde blijven. Vul je gegevens in en abonneer je op onze maandelijkse mail.

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline