Algemeen nieuws

De rol van de aankoopmakelaar: van huizenjacht tot sleuteloverdracht 

Een woning kopen is een avontuur. Of je nou starter of doorstromer bent: het is niet niks. Nu de woningmarkt flink oververhit is, moeten kopers met veel zaken rekening houden. Er is weinig aanbod, er wordt vaak flink boven de vraagprijs geboden, tijdsdruk is een belangrijke factor en ga zo maar door. Niet gek dat […] Lees verder »

E-bikes steeds populairder onder fietsendieven – wat kun je ertegen doen?

Ook dit jaar blijkt het ontvreemden van e-bikes weer populair onder dieven. De eerste helft van 2021 werden bijna 10.000 aangiftes gedaan van gestolen e-bikes. In dit artikel geven we tips om e-bikediefstal zo goed mogelijk te voorkomen én nemen we je mee in wat je kunt doen om de terugvindkans te vergroten.   Goed nieuws […] Lees verder »

Bouwleges worden hoger en verbouwen dus duurder  

Kleine verbouwingen aan de voor- of zijkant van de woning, zijn dit jaar fors duurder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit concludeert Vereniging Eigen Huis (VEH) naar aanleiding van een onderzoek naar bouwleges: kosten die de woningeigenaar betaalt voor de bouwvergunning. VEH signaleert daarnaast per woonplaats ook fikse verschillen in de legeskosten.   Wel of geen […] Lees verder »

Prinsjesdag 2021: wat betekent de Miljoenennota voor jou?

2021 kende een sobere en ietwat vreemde Prinsjesdag. Naast het ontbreken van allerlei festiviteiten én natuurlijk het welbekende rondje in de Gouden Koets, hoefden we in de begroting dit jaar ook geen grote wijzigingen te verwachten. We hebben immers nog altijd te maken met een demissionair kabinet. In de Miljoennennota zijn echter wel een set […] Lees verder »

Finenzo Cycling Team-sportdag 2021

Finenzo Cycling Team – sportdag 2021 Zaterdag 25 september was het dan ein-de-lijk zover: de allereerste Finenzo Cycling Team-sportdag! 25 sportieve collega’s en relaties hebben onder leiding van leden van het Finenzo Cycling Team op de mountainbike Lage Vuursche verkend. Er is gefietst, gesport en goed gelachen. Deze toffe en sportieve fietsdag is tegelijkertijd ook […] Lees verder »

Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

Als een stel trouwt, zijn er financieel een hoop zaken in één klap goed geregeld. Niet elk stel droomt van een huwelijk, maar misschien willen ze wel samenwonen of een huis kopen. Vaak wordt dan gegrepen naar een samenlevingscontract. Eigenlijk is dit niet altijd even logisch: als een stel dan toch een financiële verbinding aangaat, is het […] Lees verder »

E-bike privé of zakelijk verzekeren: hoe zit dat precies? 

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Sterker nog: in 2020 werden er meer e-bikes verkocht dan reguliere fietsen. Zowel jong als oud zweert bij de e-bike en ook bezorgdiensten zijn overtuigd van de snelheid en het gemak. Maar ook het aantal ongelukken met e-bikes en de nog snellere speed pedelecs neemt toe. Een goed moment […] Lees verder »

ebike

De familiebankhypotheek: officieel geld lenen van pa en ma 

Het zijn geen makkelijke tijden voor starters: de huizenprijzen zijn torenhoog en de woningmarkt zit op slot. Dit geldt overigens niet alleen voor starters, maar ook voor doorstromers. Door deze problemen zien we steeds vaker dat familieleden of kennissen met geld op de bank, financiële hulp aanbieden. De zogenaamde familiebank is een lening tussen familieleden of […] Lees verder »

familiebank

‘Verloren polissen’-service speurt levensverzekeringen op 

Vorig jaar deden zo’n 5.500 nabestaanden beroep op ‘Verloren polissen’. Deze service gaat voor nabestaanden na of de overleden dierbare een levensverzekering had afgesloten. In bijna 3.000 van de 5.500 aanvragen van vorig jaar werd ook daadwerkelijk een verzekering gevonden.   Verloren polissen-zoekservice Wanneer een dierbare overlijdt, kan het lastig zijn om erachter te komen of diegene een […] Lees verder »

levensverzekering

Arbeidsongeschiktheid: bespreek de risico’s en oplossingen!

Langdurige arbeidsongeschiktheid: het komt vaker voor dan je denkt. En voor wie ermee te maken krijgt, kunnen de persoonlijke en financiële gevolgen aanzienlijk zijn. Het is dus zinvol om zo nu en dan stil te staan bij dit toch wel nare onderwerp. Daarom nemen we je in een tweeluik van artikelen mee in de gevolgen en mogelijke oplossingen.   In dit eerste deel […] Lees verder »

Arbeidsongeschikt

Life-events: van verandering naar verzekering 

In het leven krijgen we te maken met allerlei onvoorziene omstandigheden: van gelukzalige verrassingen tot vervelende gebeurtenissen. Kleine en grote wijzigingen in het leven vragen om kleine of grote wijzigingen in je verzekeringen. In dit artikel bekijken we de verzekeringstechnische gevolgen van vijf grote life-events, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  1. Een kindje  De geboorte van […] Lees verder »

life events 400x400

Drie financiële tips voor studenten

Voor veel middelbare scholieren mocht aan het eind van het afgelopen schooljaar de vlag weer uit. Volgens het Nibud maakt de nieuwe lichting studenten in spe zich meer zorgen over het financieren van hun studie. En dat terwijl het collegegeld voor 2021/2022 is gehalveerd vanwege de coronamaatregelen.   Meer zorgen over studieschuld   Uit het Studentenonderzoek […] Lees verder »

Drie financiële tips voor studenten

Van parasol tot pizzaoven: wat is er verzekerd in je tuin?

De komende maanden trekken we weer massaal onze achtertuinen in om de zomer te vieren. Eerst een boek lezen in de loungeset, dan een verfrissend drankje onder de parasol en ten slotte gezellig BBQ’en in goed gezelschap: heerlijk! Maar weet jij eigenlijk wel welke spullen in jouw tuin zijn verzekerd? In je verzekeringspolis lees je precies […] Lees verder »

wat is er verzekerd in je tuin

Van huurder naar huiseigenaar: hoe pak je dat aan?

Als huurder geef je elke maand een fiks bedrag uit aan huur. Geld dat je waarschijnlijk liever zou uitgeven aan je maandelijkse hypotheeklasten. Zo bouw je immers vermogen op in de eigen woning. Maar ja, de rekentool van de geldverstrekker is van mening dat je exact ditzelfde bedrag niet uit kan geven aan een hypotheek. Wat nu? In dit artikel […] Lees verder »

van huurder naar huiseigenaar

Gemeenten leggen nieuwbouwwoningen als beleggingsobjecten aan banden

In 2020 heeft een groep van ongeveer twintig Nederlandse gemeenten een zogenaamde zelfbewoningsplicht in het leven geroepen voor nieuwbouwwoningen. Zo zorgen deze gemeenten ervoor dat wie een nieuwbouwwoning koopt, hier zelf in moet gaan wonen. Het doel is om op deze manier te voorkomen dat nieuwbouwwoningen massaal worden opgekocht en voor de hoofdprijs worden verhuurd.   De maatregel  […] Lees verder »

Covid-19 update

Het virus vlamt weer op en dat heeft tot gevolg dat de overheid op 28 september nieuwe COVID maatregelen heeft aangekondigd. Alle Finenzo-kantoren volgen onveranderd de maatregelen van de overheid en de adviezen van het RIVM op. Wat betekent dit voor het contact met uw Finenzo adviseur? Onze aanpassingen zijn erop gericht dat we binnen […] Lees verder »

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen?

Wie op zoek gaat naar een passende hypotheek, komt al snel tot de ontdekking dat de hoogte van een maximale hypotheek per aanbieder verschilt. Ook op basis van persoonlijke keuzes kunnen verschillen ontstaan. Deze praktische tips maken het mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten. Breng uw inkomsten goed in kaart U kunt niet […] Lees verder »

Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten?

Sinds 1 januari 2013 zijn starters op de woningmarkt verplicht om voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek te kiezen. Bovendien geven alleen deze twee hypotheekvormen nog recht op hypotheekrenteaftrek. Wat zijn de voor- en nadelen van beiden? En welke kiest u in uw persoonlijke situatie: de annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek? Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek […] Lees verder »

Hypotheek voor verbouwing: voorwaarden en alternatieven

Met de krapte op de woningmarkt, kiezen steeds meer mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Heeft u verbouwplannen, maar niet voldoende middelen om dit deels of volledig zelf te financieren? Dan kunt u een tweede hypotheek voor de verbouwing afsluiten. Hoe gaat dit in zijn werk? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? En zijn […] Lees verder »

Een rentevaste periode afsluiten, waar moet u op letten?

Zijn de rentetarieven laag en wilt u een stukje financiële zekerheid inbouwen binnen uw hypotheek? In die periode blijft het rentetarief dat u over uw hypotheekschuld betaalt gelijk. Welke rentevaste periodes zijn er? Wat zijn de voordelen? En waar moet u goed over nadenken voordat een rentevaste periode afsluit? Er zijn een aantal zaken om […] Lees verder »

Onderhandelen over hypotheekrente? 5 alternatieven

Onderhandelen over hypotheekrente kan niet meer sinds in 2013 de nieuwe wetgeving werd ingevoerd. Binnen deze nieuwe wetten is korting op de hypotheekrente in sommige gevallen nog wel mogelijk. 5 tips voor een hypotheek die bij uw woonwensen en bij uw portemonnee past. Onderhandelen over hypotheekrente is rendabel Een hypotheekofferte is bindend. Eenmaal ondertekend, zijn […] Lees verder »

Goed voornemen 2020: maak een gewoonte van geldzaken

In de dure decembermaand weet iedereen het weer: grip op je geld is belangrijk. Zo voorkom je dat je aan het einde van je geld nog een stuk maand overhoudt. We willen je daarom helpen met een goed voornemen voor 2020: wekelijks je saldo en uitgaven checken. Door dit regelmatig te doen heb je beter […] Lees verder »

De voor- en nadelen van versneld aflossen

Afhankelijk van het soort hypotheek en de looptijd, doe je er doorgaans tussen de 10 en 30 jaar over om je hypotheekschuld af te lossen. Als je op een gegeven moment een erfenis of schenking ontvangt of op een andere manier een groot bedrag vergaard, dan kan het verleidelijk zijn om met dat geld je […] Lees verder »

Een hypotheek afsluiten in 6 stappen

U wilt een huis kopen, misschien heeft u zelfs al een nieuwe woning op het oog. Om dit te kunnen financieren moet u een hypotheek afsluiten, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wat zijn de eerste stappen die u zet? Hoe selecteert u de beste hypotheekadviseur? En wanneer kan de huizenjacht écht beginnen? […] Lees verder »

Eerlijkheid verzekert het best

Toegegeven: een leugentje om bestwil is verleidelijk om de verzekeringspremie te verlagen. Maar raadzaam is het niet! Dat merkte een Nederlandse onderneemster onlangs na een buikwandcorrectie. De verzekeraar vond het onaannemelijk dat zij in vijf maanden – de tijd tussen de aanvraag van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering en de operatie – 62 kilo was aangekomen én keerde […] Lees verder »

Tien praktische tips die meteen geld opleveren

Het is ieder jaar weer een leuke uitdaging om de laatste maand van het jaar betaalbaar te houden. De etentjes, borrels en feestjes wisselen elkaar af en vergeet ook de cadeau’s, versiering en feestkleding niet. We hebben tien tips voor je om deze dagen financieel goed door te komen en om volgend jaar structureel te […] Lees verder »

Goed voornemen voor 2019: je financiële buffer op orde

Het blijkt dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens te weinig geld achter de hand hebben. Is jouw appeltje voor de dorst toereikend? Red jij het als de wasmachine het ineens begeeft? Heb je voldoende op de bank staan om je meubeltjes op termijn te kunnen vervangen? Ga in 2019 voor rust door je financiële buffer op […] Lees verder »

Haal meer uit uw euro

De spaarrente is laag. Zo laag dat één euro op de bank vergeleken met vorig jaar slechts 98 cent waard is. Heeft u bovendien meer dan € 30.000 op een beleggings- of spaarrekening staan, dan vertegenwoordigt diezelfde euro nog maar 97 cent of minder. Hoe u uw geld beter laat renderen, daar gaat deze column […] Lees verder »

Let hier op bij het verlengen van je spaarhypotheek

Tegenwoordig kun je geen nieuwe spaarhypotheek meer afsluiten, maar tien jaar geleden kozen veel woningbezitters voor de spaarhypotheek. Heb jij dit ook gedaan en staat je rente tien jaar vast? Dan ontvang je binnenkort een verlengingsvoorstel. Goed nieuws zou je denken want de rente is flink gedaald. Toch betekent bij een spaarhypotheek een veel lagere […] Lees verder »

Let op! Bagage in kofferbak is niet verzekerd

Bagage die gestolen wordt uit je kofferbak is lang niet altijd gedekt door de verzekering. Goed om je dit te realiseren wanneer je veel waardevolle spullen in je auto meeneemt omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Stel, je bent met een volle auto op weg naar je vakantiebestemming. Om ontspannen op je bestemming aan te […] Lees verder »

© 2021 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline