Adviseer me over mijn spaargeld

Bij Finenzo spaar je zoals jij dat wilt. We helpen je om te bepalen hoe je het beste kunt sparen, wat je nodig hebt én maken samen een plan om je einddoel te halen.

Doelgericht sparen werkt beter

Sparen doe je meestal met een doel. Of je nu spaart voor een nieuwe auto, een droomreis met je gezin of voor de studie van je kind, sparen geeft een goed gevoel. Onze adviseurs helpen je om de juiste spaarvorm te kiezen en om een plan te maken om je doel te bereiken. Zo bouwen we samen aan jouw dromen.

Bij Finenzo:

  • Helpen we je dromen waar te maken
  • Krijg je goed en eerlijk advies
  • Realiseren we realistische spaardoelen

Een financiële buffer

Voldoende spaargeld achter de hand hebben geeft rust en zekerheid. Je kunt deze buffer gebruiken om direct (onverwachte) grote uitgaven te doen. Bijvoorbeeld als je auto stuk gaat en de rekening voor de reparatie behoorlijk tegenvalt. Of wanneer zowel de vaatwasser als de droger het in dezelfde maand begeven. Grote uitgaven waarvan je weet dat ze eraan komen, kun je ook uit deze buffer betalen zoals het onderhoud van je dak, herstelwerkzaamheden aan je gevel of de vervanging van je oude CV door die energiezuinige CV-ketel. We denken met je mee hoe je een buffer opbouwt en berekenen hoe hoog jouw buffer het beste kan zijn.

Spaaradvies

Ben je op zoek naar een nieuwe spaarrekening, heb je interesse in andere manieren van sparen of wil je graag advies over hoe je het beste kunt sparen? We denken graag met je mee. De hoogte van jouw ideale financiële buffer berekenen we voor je zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over onverwachte uitgaven. Met het advies en handige tips van onze adviseur weet je zo precies waar je aan toe bent.

4-sparen-1-van-2-foto-blok
Een gesprek op kantoor bij Finenzo over verzekeringen in Alkmaar met drie personen.

Slimme manieren om toch te sparen

Sparen kan best lastig zijn. We zijn nu eenmaal vaak meer met nu bezig dan met de toekomst. Daardoor kun je het gevoel hebben dat het je niet zomaar lukt om geld opzij te kunnen zetten. Toch zijn er slimme manieren om geld opzij te zetten zonder dat je het direct in je portemonnee voelt.

  • Extra inkomsten direct opzij zetten
  • Automatisch sparen zodra je salaris wordt gestort
  • Gebruik een online huishoudboekje

Letten op de kleintjes

Alle Kinderen hebben dromen, kleine en grote toekomstdromen. Wat gaan ze doen als ze groot zijn? Studeren, reizen, een eigen huis kopen of misschien een eigen bedrijf beginnen. Wij helpen je met een spaarplan om je kind een startkapitaal te kunnen geven zodra dit nodig is. Ook hebben wij leuk lesmateriaal waarmee kinderen al op jonge leeftijd leren sparen en verstandig om te gaan met geld. Zo worden ze jong (spelender)wijs.

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline