Adviseer me over mijn echtscheiding

Scheiden is emotie en betekent veel regelen. Scheiden zorgt voor veel onzekerheid over de toekomst. Dan is financieel overzicht en de rust om juiste beslissingen te kunnen nemen nodig.

Scheiden is niet alleen papierwerk

Een scheiding is niet eenvoudig en al helemaal niet als er kinderen bij de echtscheiding betrokken zijn. Vaak komen er veel emoties los en ook financieel heeft een scheiding grote impact. Geen scheiding is hetzelfde, daarom is maatwerk zo belangrijk. Er worden immers niet alleen een paar documenten opgesteld, maar er moet met de nodige zorg en aandacht twee levens worden ontvlochten.

Bij Finenzo:

  • Begeleiden we je van A tot Z
  • Worden onzekerheden weggenomen
  • Zijn we professioneel én persoonlijk

Meer vragen dan antwoorden

Wie blijft er bijvoorbeeld in het huis wonen? Hoe verdelen jullie de inboedel? Hoe wordt de hypotheek betaalt na de scheiding? Heeft je partner na de scheiding recht op een deel van je pensioen? Hoe stel je een goed doordacht ouderschapsplan op? En: Hoeveel alimentatie moet je straks betalen of ga je ontvangen? Vaak zijn er in eerste instantie meer vragen dan antwoorden. Allereerst beantwoorden wij al deze vragen, pas daarna kunnen de financiën worden geregeld.

Stappen naar je nieuwe leven

Als financieel echtscheidingsadviseur helpen we je om stappen te zetten richting je nieuwe leven. We stellen een ouderschapsplan op en geven advies over hypotheek, pensioen en vermogen. Uiteraard vergeten we hierbij de fiscale aspecten niet. Door zo eerst duidelijkheid te scheppen over de financiën en de zorgtaken worden er veel onzekerheden weggenomen. Vanuit die rust is het veel eenvoudiger om beslissingen te nemen over de toekomst.

Eén adres

Het voordeel van een financieel echtscheidingsadviseur is dat je niet bij verschillende adressen hoeft aan te kloppen. We kunnen het echtscheidingsproces van A tot Z begeleiden. We werken samen met advocaten, bemiddelaars en mediators en kunnen zo de hele administratieve afhandeling van de echtscheiding voor je regelen.

Mijn echtscheiding finenzo
Mijn echtscheiding finenzo

Zekerheid in een onzekere tijd

Een scheiding zorgt voor veel onzekerheid. Een deskundig adviseur zorgt voor financieel overzicht en geeft je inzichten in de huidige situatie om ervoor te zorgen dat je de juiste beslissingen kunt nemen.

Een financieel echtscheidingsadviseur:

  • Is gediplomeerd en houdt deze deskundigheid up-to-date
  • Is integer en houdt zich aan de gedragscode
  • Zet jullie belang voorop

Stappen naar je nieuwe leven

Als financieel echtscheidingsadviseur helpen we je om stappen te zetten richting je nieuwe leven. We geven advies over hypotheek, pensioen en vermogen. Door duidelijkheid te scheppen over de financiën, de fiscale aspecten van een echtscheiding en de zorgtaken worden er veel onzekerheden weggenomen. Dat maakt het veel eenvoudiger om beslissingen te nemen over de toekomst.

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline