Amsterdam

Covid-19 update

Het virus vlamt weer op en dat heeft tot gevolg dat de overheid op 28 september nieuwe COVID maatregelen heeft aangekondigd. Alle Finenzo-kantoren volgen onveranderd de maatregelen van de overheid en de adviezen van het RIVM op. Wat betekent dit voor het contact met uw Finenzo adviseur? Onze aanpassingen zijn erop gericht dat we binnen […] Lees verder »

Hoe kan ik een hogere hypotheek krijgen?

Wie op zoek gaat naar een passende hypotheek, komt al snel tot de ontdekking dat de hoogte van een maximale hypotheek per aanbieder verschilt. Ook op basis van persoonlijke keuzes kunnen verschillen ontstaan. Deze praktische tips maken het mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten. Breng uw inkomsten goed in kaart U kunt niet […] Lees verder »

Hypotheek extra aflossen met eigen vermogen of niet?

Uw hypotheek extra aflossen met spaargeld of ander eigen vermogen kan voordelig zijn. Als u met uw spaargeld boven de vrijstelling in box 3 zit bijvoorbeeld. Of als de spaarrentes laag staan. Toch is het niet altijd verstandig om extra af te lossen op uw hypotheek. Bij sommige hypotheekvormen kunt u het beter niet doen! […] Lees verder »

Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek afsluiten?

Sinds 1 januari 2013 zijn starters op de woningmarkt verplicht om voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek te kiezen. Bovendien geven alleen deze twee hypotheekvormen nog recht op hypotheekrenteaftrek. Wat zijn de voor- en nadelen van beiden? En welke kiest u in uw persoonlijke situatie: de annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek? Annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek […] Lees verder »

Hypotheek voor verbouwing: voorwaarden en alternatieven

Met de krapte op de woningmarkt, kiezen steeds meer mensen voor verbouwen in plaats van verhuizen. Heeft u verbouwplannen, maar niet voldoende middelen om dit deels of volledig zelf te financieren? Dan kunt u een tweede hypotheek voor de verbouwing afsluiten. Hoe gaat dit in zijn werk? Aan welke voorwaarden moet u voldoen? En zijn […] Lees verder »

Een rentevaste periode afsluiten, waar moet u op letten?

Zijn de rentetarieven laag en wilt u een stukje financiële zekerheid inbouwen binnen uw hypotheek? In die periode blijft het rentetarief dat u over uw hypotheekschuld betaalt gelijk. Welke rentevaste periodes zijn er? Wat zijn de voordelen? En waar moet u goed over nadenken voordat een rentevaste periode afsluit? Er zijn een aantal zaken om […] Lees verder »

Onderhandelen over hypotheekrente? 5 alternatieven

Onderhandelen over hypotheekrente kan niet meer sinds in 2013 de nieuwe wetgeving werd ingevoerd. Binnen deze nieuwe wetten is korting op de hypotheekrente in sommige gevallen nog wel mogelijk. 5 tips voor een hypotheek die bij uw woonwensen en bij uw portemonnee past. Onderhandelen over hypotheekrente is rendabel Een hypotheekofferte is bindend. Eenmaal ondertekend, zijn […] Lees verder »

Goed voornemen 2020: maak een gewoonte van geldzaken

In de dure decembermaand weet iedereen het weer: grip op je geld is belangrijk. Zo voorkom je dat je aan het einde van je geld nog een stuk maand overhoudt. We willen je daarom helpen met een goed voornemen voor 2020: wekelijks je saldo en uitgaven checken. Door dit regelmatig te doen heb je beter […] Lees verder »

De voor- en nadelen van versneld aflossen

Afhankelijk van het soort hypotheek en de looptijd, doe je er doorgaans tussen de 10 en 30 jaar over om je hypotheekschuld af te lossen. Als je op een gegeven moment een erfenis of schenking ontvangt of op een andere manier een groot bedrag vergaard, dan kan het verleidelijk zijn om met dat geld je […] Lees verder »

Een hypotheek afsluiten in 6 stappen

U wilt een huis kopen, misschien heeft u zelfs al een nieuwe woning op het oog. Om dit te kunnen financieren moet u een hypotheek afsluiten, maar hoe gaat dit precies in zijn werk? Wat zijn de eerste stappen die u zet? Hoe selecteert u de beste hypotheekadviseur? En wanneer kan de huizenjacht écht beginnen? […] Lees verder »

Eerlijkheid verzekert het best

Toegegeven: een leugentje om bestwil is verleidelijk om de verzekeringspremie te verlagen. Maar raadzaam is het niet! Dat merkte een Nederlandse onderneemster onlangs na een buikwandcorrectie. De verzekeraar vond het onaannemelijk dat zij in vijf maanden – de tijd tussen de aanvraag van de Arbeidsongeschiktheidsverzekering en de operatie – 62 kilo was aangekomen én keerde […] Lees verder »

Tien praktische tips die meteen geld opleveren

Het is ieder jaar weer een leuke uitdaging om de laatste maand van het jaar betaalbaar te houden. De etentjes, borrels en feestjes wisselen elkaar af en vergeet ook de cadeau’s, versiering en feestkleding niet. We hebben tien tips voor je om deze dagen financieel goed door te komen en om volgend jaar structureel te […] Lees verder »

Goed voornemen voor 2019: je financiële buffer op orde

Het blijkt dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens te weinig geld achter de hand hebben. Is jouw appeltje voor de dorst toereikend? Red jij het als de wasmachine het ineens begeeft? Heb je voldoende op de bank staan om je meubeltjes op termijn te kunnen vervangen? Ga in 2019 voor rust door je financiële buffer op […] Lees verder »

Haal meer uit uw euro

De spaarrente is laag. Zo laag dat één euro op de bank vergeleken met vorig jaar slechts 98 cent waard is. Heeft u bovendien meer dan € 30.000 op een beleggings- of spaarrekening staan, dan vertegenwoordigt diezelfde euro nog maar 97 cent of minder. Hoe u uw geld beter laat renderen, daar gaat deze column […] Lees verder »

Let hier op bij het verlengen van je spaarhypotheek

Tegenwoordig kun je geen nieuwe spaarhypotheek meer afsluiten, maar tien jaar geleden kozen veel woningbezitters voor de spaarhypotheek. Heb jij dit ook gedaan en staat je rente tien jaar vast? Dan ontvang je binnenkort een verlengingsvoorstel. Goed nieuws zou je denken want de rente is flink gedaald. Toch betekent bij een spaarhypotheek een veel lagere […] Lees verder »

Let op! Bagage in kofferbak is niet verzekerd

Bagage die gestolen wordt uit je kofferbak is lang niet altijd gedekt door de verzekering. Goed om je dit te realiseren wanneer je veel waardevolle spullen in je auto meeneemt omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Stel, je bent met een volle auto op weg naar je vakantiebestemming. Om ontspannen op je bestemming aan te […] Lees verder »

© 2021 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline