Woning aankopen, of verbouwen? Financieel is er meer mogelijk dan je denkt

Jan-Willem Boon - Directeur-eigenaar

De afgelopen jaren dreven de steeds lagere rentes woningprijzen op tot recordhoogtes. Geld was goedkoop en flink overbieden de norm. Die tijd ligt echt achter ons. Met de nu dubbel zo hoge rentes is een nieuwe hypotheek afsluiten lastiger. Maar onmogelijk? Zeker niet altijd. Alleen moet je adviseur daar soms wel creatief een stapje extra voor doen.

In alle eerlijkheid: er zijn grenzen aan wat haalbaar is. Toch krijgen wij meer voor elkaar dan een bankmedewerker die de standaard procedure volgt. Hoe? Natuurlijk zijn ook wij gebonden aan wettelijke normen. Maar dankzij een jarenlange specialisatie in hypotheken — voor de meest uiteenlopende klanten in allerlei situaties — kennen we niet alleen de snelle routes, maar ook de omwegen naar succes. Gewoon door te kijken naar wat er binnen de regels nog meer mogelijk is. Zo regelden wij onlangs voor twee vrienden de financiering van een huis dat zij gezamenlijk kochten. Met iets soortgelijks hielpen wij een broer en zus die zo de woning van hun ouders konden kopen. Ben je zelf op zoek naar een eerste of volgende woning? Leg ons gerust eens jouw situatie en wensen voor, wie weet wat er toch mogelijk is!

Wat helpt is dat het woningaanbod groter is dan vorig jaar, terwijl de prijzen lager liggen. Er valt weer te onderhandelen — de gemiddelde koper betaalt tegenwoordig minder dan de vraagprijs. En als je dan een bod uitbrengt, wil je natuurlijk zeker zijn van je zaak. Elders krijg je misschien een ‘indicatie’ of een ‘ongeveer-bedrag’. Niet zelden leidt dat achteraf tot een domper. De berekening die wij voor starters maken, geeft je vooraf zekerheid over wat je echt kunt bieden. Zo is het soms zelfs mogelijk te bieden zonder ontbindende voorwaarden.

Vind je toch geen huis naar je zin of blijf je liever in je vertrouwde buurt? Met verbouwing of aanbouw kun je de woning aan je wensen aanpassen. Ook daarbij helpen we je graag met een financiering op maat. We nemen in ons advies mee hoe je slim gebruik maakt van energiebesparende maatregelen en de bijbehorende subsidies. Je zult verbaasd zijn hoe weinig de maandlasten dan nog maar stijgen. Of misschien zelfs lager worden.
Benieuwd hoe wij met je mee kunnen denken over jouw situatie? Kom eens praten over je opties. Bel vrijblijvend jouw adviseur in de buurt!

Jan-Willem Boon
Finenzo Den Bosch

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline