Start verkoop sociale koopwoningen op Steenbrugge – Zorg dat je je Financiële Check hebt gedaan.

02 170 Photo verkleind

We hebben goed nieuws voor je! Op donderdag 13 juni start de verkoop van 29 sociale koopwoningen in de wijk Steenbrugge, project Wonen aan de weide. Vanaf 14.00 uur staat alle verkoopinformatie online en kun je je inschrijven via de website www.wonen-steenbrugge.nl .

In deze nieuwsbrief informeren wij je over het verkoopproces. Wat is sociale koop en hoe bereid je je goed voor op je inschrijving om in aanmerking te komen voor een woning in Steenbrugge.

Schrijf je in vóór woensdag 19 juni 17.00 uur!

Je (definitieve) inschrijving moet uiterlijk woensdag 19 juni om 17.00 uur binnen zijn. Hiervoor maak je gebruik van de inschrijfmogelijkheden die vanaf de start verkoop op 13 juni om 14.00 uur via www.wonen-steenbrugge.nl/ te vinden zijn.

Zorg voor je financiële check en maak meer kans!

Om meer kans te maken op een van de 29 sociale koopwoningen is het belangrijk dat je naast de inschrijving ook een financiële check hebt gedaan.  Een notaris in Deventer bepaalt de selectie door middel van een loting, dit wordt ook notariële loting genoemd.

Om voor één van de 29 sociale koopwoningen in Steenbrugge in aanmerking te komen, zijn er een tweetal voorwaarden waar je aan moet voldoen:

  1. Je bent / jullie zijn een starter op de koopmarkt en woont nu in een huurwoning of je beschikt niet over zelfstandige woonruimte.
  2. Op basis van jouw/jullie IB60-formulier van het jaar 2022 geldt een inkomensgrens per huishouden van maximaal € 60.000,- bruto per jaar. Klik hier om via de belastingdienst direct je IB60-formulier 2022 aan te vragen.

Wil jij in aanmerking komen voor de sociale koopwoningen in Steenbrugge? Zorg dan dat je, voordat de verkoop start, al zeker weet of deze woningen binnen jouw financiële mogelijkheden passen en of je voldoet aan bovenstaande voorwaarden. Je kunt hiervoor een afspraak maken via deze link.

02 19 Photo verkleindNotariële loting en toewijzing

De toewijzing van de 29 sociale koopwoningen vindt plaats door middel van een notariële loting. Wanneer we een woning voor je kunnen reserveren, word je uiterlijk vrijdag 21 juni gebeld door Miqa Makelaardij. Als je in eerste instantie geen woning krijgt toegewezen, ontvang je hiervan ook uiterlijk vrijdag 21 juni schriftelijk bericht. Je wordt dan automatisch op de reservelijst geplaatst. Zodra we je in een later stadium alsnog een woning kunnen toewijzen, neemt Miqa Makelaardij contact met je op.

Save the date

Alle ingeschreven belangstellenden ontvangen uiterlijk vrijdag 21 juni bericht over de toewijzing. Ben jij één van de 29 gelukkigen? Dan ontvang je gelijktijdig met de schriftelijke optiebevestiging een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst op woensdagavond 26 juni. Tijdens een presentatie word je, door verschillende bij dit project betrokken partijen, uitgebreid geïnformeerd over het plan, de stand van zaken en het vervolgtraject. Vanaf dat moment heb je tot vrijdag 28 juni de tijd om definitief te beslissen of je de aan jou toegewezen woning gaat kopen.

Regel nu al je financiële check bij Finenzo Deventer

Om zeker te weten dat de woningen binnen jouw financiële mogelijkheden passen, adviseren wij je om nu al een financiële check bij ons, Finenzo Deventer, uit te laten voeren. We staan klaar om je hierbij te helpen. Is dit niet voor jou maar voor iemand uit je netwerk, aarzel niet en stuur deze link gerust door!

01 47 Photo verkleind

 

 

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline