Jan Willem Smit: Schade door extreem weer op vakantie. En dan?

Jan Willem Smit - Eigenaar - Financieel Adviseur Tot in september bleef het in ons land bijzonder warm. Wereldwijd was het weer nog extremer deze zomer: hagelstenen als golfballen, grote branden, verwoestende overstromingen. Ook veel Nederlanders op vakantie kregen te maken met zulk natuurgeweld. Opmerkelijk was dat lang niet iedereen kon terugvallen op pechhulp, repatriëring of een vergoeding van alle schade.

‘s Zomers, ‘s winters en tussendoor. Bij Finenzo helpen we onze relaties met een toegesneden verzekeringspakket, ook voor op reis. Je wilt zorgeloos vertrekken en thuiskomen zonder financiële kater, of het nu gaat om je vervoermiddel, je spullen of je gezondheid. Zo hielden we in juni het verzekeringspakket van één van onze hypotheekklanten tegen het licht. De reis ging naar het Gardameer. Tussen de verschillende polissen ontdekten we toch wat ‘gaten’. Die werden mooi op tijd gedicht, want niet lang daarna trof het gezin de auto aan met een voorruit vol gaten, en leek het caravandak wel een poffertjespan. Eén belletje en wij gingen aan de slag.

Een uitgekiend verzekeringspakket vraagt even aandacht. Hoe ga je op vakantie? Met de camper of caravan, het vliegtuig, of soms ook met de motor? Blijf je binnen Europa of kom je erbuiten? Ga je skiën, duiken, op stedentrip of safari met een luxe camera? Uit alle aanbieders en modules kiezen we samen wat voor jou het gunstigst is. Wat we ook vaak zien bij nieuwe klanten? Dubbele dekkingen. Onnodig natuurlijk, daar valt direct wat te besparen. En trek je er jaarlijks 3-4 weken op uit, in binnen- of buitenland? Met een doorlopende reisverzekering ben je voordeliger uit, terwijl ook een spontaan tripje automatisch gedekt is.

Waar we blij van worden is het stapje extra. Een collega wees iemand op de (gratis) Europese zorgpas. Geluk bij een ongeluk, want dat voorkwam dat hij zijn ziekenhuisopname in Spanje ter plekke moest voldoen. Voor wintersporters met bestemming Italië printen we een internationaal bewijs van hun WA-verzekering. Anders moeten ze die ter plekke nogmaals afsluiten. En gaat er wat mis, dan weten wij de weg en wikkelen we de schade vlot af — ook op het gebied van wonen, vervoer, aansprakelijkheid en zorg. Die polissen onderling afstemmen is des te voordeliger. Dus heb je net je koffer opgeborgen? Laat dan nu even je polissen checken. Dat pakt op je volgende reis zeker beter uit.

Jan Willem Smit

Finenzo Deventer

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline