Onbekend maakt onverzekerd, verzamelaar loopt € 70.000 mis na diefstal

Als verzekerde is het belangrijk dat je proactief bent in de communicatie met je verzekerings­adviseur. Zorg dat je regelmatig de waarde van je kostbaarheden beoordeelt en doorgeeft, zodat je verzekering altijd up-to-date is. Lees verder »

Belastingdienst legt beslag op loon van wie schulden erft

Als je schulden erft, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Het aanvaarden van een erfenis kan namelijk behoorlijk complex zijn, vooral bij schulden. Wij helpen je bij het maken van een weloverwogen beslissing. Lees verder »

Baldwin Stuvel: Direct korting op de ORV voor wie nu stopt met roken

Als financieel adviseur bij Finenzo zie ik vaak hoe kleine aanpassingen in levensstijl grote financiële voordelen kunnen opleveren. Een van de beste voorbeelden hiervan is stoppen met roken. Niet alleen verbetert het je gezondheid, maar het kan je ook aanzienlijk geld besparen op je overlijdensrisicoverzekering (ORV). Lees verder »

Baldwin Stuvel - Beedigd Makelaar in Hypotheken

Eigen risico en hogere premies voor diefstalgevoelige e-bikes

Maar liefst 6% van alle elektrische fietsen is al wel eens gestolen. Daarom loopt de gemiddelde aanschafprijs op en is verzekeren verstandig. Maar fatbikes en bepaalde e-bakfietsen zijn al helemaal niet meer te verzekeren, omdat het diefstalrisico té groot is, met name in de grote steden. Lees verder »

Combi reis- en inboedelverzekeraar scheelt gedoe en kosten

Of je jouw vakantie nou doorbrengt in de natuur of juist in een bruisend stadscentrum: je kunt altijd iets kwijtraken. Een samenhangende dekking en prettige afhandeling bij thuiskomst is dan wel zo fijn. Als je jouw verzekeringen onderbrengt bij één maatschappij, gaat dit vaak een stuk makkelijker én sneller. Lees verder »

Ziekenhuisopname of arts op vakantie niet altijd vergoed

Op vakantie gaan zou in principe een ontspannen aangelegenheid moeten zijn. Maar ook op vakantie kun je te maken krijgen met medische ongemakken. Met alle (vaak torenhoge) kosten van dien. Wij nemen je mee in welke maatregelen je kunt nemen om dit te voorkomen. Lees verder »

Verplichte basis-AOV kost zzp’ers maximaal € 195, maar beperkt uitkering

Al jaren in de maak en niet geheel onomstreden: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen komt er nu echt aan. En de meningen zijn verdeeld. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf een eigen AOV af te sluiten. Lees verder »

Steeds meer geldverstrekkers helpen huiseigenaren verduurzamen

De financiële branche voegt daad bij het woord: het aantal initiatieven voor het verduurzamen van woningen neemt flink toe. De ene geldverstrekker biedt relaties een gratis energielabel aan, bij de andere geldverstrekker betaal je minder hypotheekrente als de woning een gunstig energielabel heeft. Kortom: voor elk wat wils. Lees verder »

Meeste campers en caravans te zwaar beladen op reis

Inpakken en wegwezen! Uit een steekproef van de ANWB bleek dat bijna alle caravans te zwaar waren beladen. Maar als je te zwaarbeladen op pad gaat met je camper of caravan, riskeer je een fikse boete én gedoe met je verzekeraar als je betrokken bent bij een ongeval. Lees verder »

Compensatie box 3-belasting vormt miljardenstrop voor kabinet

De Hoge Raad heeft recent bepaald dat de staat een compensatie moet bieden voor bepaalde personen die belasting hebben in box 3. Dit omdat er een te hoog verwacht rendement voor beleggingen is vastgesteld. Door deze uitspraak kunnen beleggers die in werkelijkheid een lager rendement hebben behaald, een compensatie aanvragen. Lees verder »

Nederlandse spaarrentes te laag, waakhond bepleit maatregelen

Er wordt meer gespaard, maar de rentes blijven laag. Dit komt doordat klanten niet snel overstappen en concurrentie bij banken onderling achterwege blijft. Banken werpen drempels op die overstappen bemoeilijken. Daarom pleit de ACM voor maatregelen en ook kun je zelf in actie komen. Lees verder »

Jan Willem Boon: Alles uit de kast voor starters op de woningmarkt

Als financieel adviseur bij Finenzo heb ik de unieke kans om starters te helpen hun eerste huis te kopen. Een recente toename van 67% in het verstrekken van Startersleningen door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) laat zien hoe waardevol deze steun kan zijn. Met een gemiddelde leeftijd van 27 jaar kopen starters dankzij deze […] Lees verder »

Wonen in Nederland duurder dan in meeste EU-landen

In Nederland besteden we een relatief groot deel van ons inkomen aan huisvesting. Dit geldt zowel voor woningeigenaren als voor huurders. Ook interessant is de positie van jongeren tussen 25 en 30 jaar oud. Lees verder »

67 procent meer Startersleningen verstrekt

De Starterslening helpt starters aan een woning. Deze lening heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van starters die zonder deze hulp een woning kopen. Ben jij een starter op de woningmarkt? Lees dan vooral verder voor meer tips en een stappenplan. Lees verder »

Verplicht verduurzamen woning bij aankoop onvermijdelijk?

De Nederlandsche Bank concludeert na onderzoek dat 95% van de huiseigenaren de kosten voor verduurzaming kúnnen dragen. Dat kan met spaargeld, met leningen of dankzij subsidies. Geld blijkt dus geen belemmering, maar toch kunnen we er fanatieker mee aan de slag. Lees verder »

Wat heeft de nieuwe coalitie in petto voor woningeigenaren?

In het hoofdlijnenakkoord heeft het nieuwe kabinet aangekondigd wat de plannen zijn. Zo wordt er niet getornd aan de hypotheekrenteaftrek en blijft het eigenwoningforfait onveranderd. Maar wat is het kabinet nog meer van plan? Lees verder »

Vakantiegeld binnen? Pas op voor online nep-shops

Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Nepshops zijn vaak niet van webshops te onderscheiden. Gelukkig is er genoeg informatie te vinden over veilig online winkelen. Lees verder »

Koopwoning zoeken gaat gepaard met hobbels en hulpmiddelen

Let bij het uitbrengen van een bod op jouw droomwoning wel op de reële marktwaarde, zo luidt het advies. Het financiële plaatje reikt verder dan alleen je inkomen. Voor doorstromers is het sommetje nog complexer. Lees verder »

Een op tien hypotheekaanvragen is voor een nieuwbouwwoning

Nieuwbouwwoningen zijn in trek. Er wordt namelijk een aanbod-afname en verkoop-toename verwacht. Dit komt deels door sterke loongroei en de daling van de hypotheekrentes. We denken graag met je mee over jouw mogelijkheden. Lees verder »

Verkeerd beeld over extra lenen voor verduurzamen woning

Veel Nederlanders weten niet precies wat de regels zijn omtrent extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Ook zijn er belangrijke veranderingen in de hypotheek­regels die afhangen van het energielabel van de woning die je koopt. Lees verder »

Finenzo

In mei vakantiegeld: wie krijgt er meer en wie minder?

Het is weer zover: het vakantiegeld komt eraan! Wie driemaal modaal verdient krijgt dit jaar minder gestort en wie iets minder dan modaal verdient juist meer. Interessant is ook dat we het vakantiegeld lang niet altijd besteden aan vakanties. Lees verder »

Finenzo over extra lenen

Veel ouderen onbekend met nieuwe regels en seniorenhypotheek

Voor huiseigenaren met een hypotheek van voor 2011 zijn de spelregels veranderd. Onder andere de regels omtrent aflossingsvrije hypotheken en het overgangsrecht zijn veranderd. Laat je dus goed informeren als je je hypotheek wilt aanpassen. Lees verder »

Regels seniorenhypotheek

Meer gemeenten subsidiëren waterbestendig maken tuin

Uitdagingen door extreem weer maken dat steeds meer woningeigenaren hun tuin gesubsidieerd kunnen verduurzamen. Bijvoorbeeld door te vergroenen. Niet alleen bij hevige neerslag, ook bij flinke hitte helpt een tuin zonder veel tegels. Lees verder »

Waterbestendige tuin

Warmtepompen en thuisbatterijen: de nieuwe favorieten van huiseigenaren

Steeds meer huiseigenaren slaan aan het verduurzamen. Warmtepompen en thuisbatterijen zijn favoriet. Toch blijven subsidies nog uit. Reden genoeg om advies in te winnen bij een adviseur. Lees verder »

Warmtepompen en thuisbatterijen

Kamerverhuur als oplossing voor de woningcrisis?

Steeds meer gezinnen willen ongebruikte kamers in hun eengezinswoning aanbieden voor de verhuur. Maar waar moet je rekening mee houden, als je een deel van een woning wilt (ver)huren? Lees verder »

Je tuin… wat is daarin eigenlijk verzekerd?

Van compacte barbecue tot volledig uitgeruste buitenkeuken en van kinderparasolletje tot luxe loungeset: nog even en we kunnen (hopelijk) weer naar buiten. Gedoe over schade kan de zomerpret behoorlijk drukken. Lees verder »

Wat is wijsheid, de hypotheek aflossen of extra pensioensparen?

Pensioenen worden onzekerder en de rentes gaan alle kanten op. Wat is dus wijsheid: extra aflossen, alles aflossen of extra sparen? Wij nemen je mee in de mogelijkheden. Lees verder »

Paul Robbe: hypotheek aflossen of beter extra sparen voor je pensioen?

Laten we het eens hebben over een vraagstuk dat velen van ons bezighoudt: je hypotheek aflossen of toch wat extra’s opzij zetten voor je pensioen? Best mogelijk dat dit ook jou aangaat, want de helft van de Nederlandse woningschuld zit vast in een aflossingsvrije hypotheek. Wat klinkt als vrijheid, betekent dat je straks met een […] Lees verder »

Paul Robbe

Minder hypotheek voor wie in 2024 of later afstudeert

De hoge rente op een studieschuld (die zorgt voor hogere werkelijke lasten), zorgen voor een lagere hypotheek. Maar extra aflossen op de studielening is niet altijd dé oplossing. Lees verder »

Jongere generatie doorbreekt traditionele rolverdeling rondom geldzaken

De financiële emancipatie gaat de goede kant op, maar er is nog veel winst te behalen. Vooral stellen van jonger dan 35 jaar oud, stappen af van de traditionele, financiële taakverdeling en dichten deze ‘genderkloof’. Lees verder »

Bijna een ton inkomen nodig voor aankoop woning

Het blijft lastig voor starters op de woningmarkt. Om een woning te kunnen kopen, is gemiddeld een gezinsinkomen nodig van maar liefst € 95.000. Maar dit hoeft zeker niet altijd het geval te zijn en is afhankelijk van veel factoren. Lees verder »

Rechtsbijstand onder de loep, is verzekeren nog relevant?

Het aantal juridische geschillen neemt alsmaar toe. Daarom is de doorlopende rechtsbijstandsverzekering populair. Een nieuwe ontwikkeling is rechtshulp ‘on demand’. Lees verder »

Tweederde starters betwijfelt toegevoegde waarde onafhankelijk adviseur

Veel starters hebben geen vertrouwen in hun eigen kansen op de woningmarkt. Ze twijfelen zelfs aan de waarde van een onafhankelijk financieel advies. Onterecht, bleek trouwens uit hetzelfde onderzoek: een adviseur kan hét verschil maken. Lees verder »

Vaker veiligheidskeurmerk bij bestaande bouw, bespaart premie

Als je huis voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) of als jouw elektronische beveiliging voldoet aan de Borg-norm, geven veel inboedel­verzekeraars korting op je premie. Lees verder »

Meer diefstal auto-onderdelen door mobiele bendes leidt tot experiment

Auto-inbraken door mobiele bendes zijn een groeiend probleem. Daarom lanceerde de gemeente Utrecht vorig jaar een innovatief experiment met inbraaksensoren. Lees verder »

Gunstig energielabel geen garantie voor lage stookkosten

Ga je een huis kopen? Staar je dan niet blind op het energielabel en vraag de verkopers om inzicht in het daadwerkelijke gasverbruik. Pas dan weet je zeker hoe het is gesteld met de stookkosten. Lees verder »

Belastingaangifte 2023: met kijken-klik-klaar kun je jezelf tekort doen

In theorie erg handig: de Belastingdienst vult je aangifte vooraf in en jij hoeft het alleen te controleren en versturen. Toch weet de Belastingdienst niet alles en kunnen er zelfs fouten in sluipen. Neem je aangifte goed door, want jij bent zelf verantwoordelijk voor een juiste aangifte. Lees verder »

Notarissen passeren minder akten, maar belangstelling voor testament neemt toe

In 2023 daalde het aantal hypotheken flink. Maar steeds meer mensen sluiten een testament of ‘levenstestament’ af. Voogdij, controle over de nalatenschap, zorg voor de dierbaren en zakelijke belangen zijn enkele redenen hiertoe. Lees verder »

Banken bepleiten nu ook invoering klimaatlabel voor woningen

Weinig huiseigenaren en -kopers zijn zich bewust van de funderingsrisico’s, bijvoorbeeld door overstromingsschade. De kosten kunnen flink oplopen en de schade is minimaal verzekerbaar. Daarom zouden woningen die in de verkoop komen, een klimaatlabel moeten krijgen. Lees verder »

Finenzo Cycling Team: vooruitblik 2024

We zijn begonnen aan 2024 en dat is niet alleen voor de fietsers van het Finenzo Cycling Team weer een nieuw seizoen, maar ook het begin van een verlengd partnerschap tussen het team en Finenzo. We zullen volgend jaar zelfs ons tiende jaar als Finenzo Cycling Team ingaan. Een dikke bidon..  Lees verder »

Uitstel afbouw salderingsregel zonnepanelen brengt onzekerheid

De subsidie voor zonnepanelen blijft tóch langer in stand. Maar energiebedrijven willen de extra kosten doorberekenen aan de consument. De Consumentenbond waarschuwt voor een gebrek aan transparantie en zekerheid. Lees verder »

Wet gaat burger beter beschermen tegen incassopraktijken

Onterechte vorderingen, hoge incassokosten en zelfs agressie richting mensen met schulden zijn vanaf binnenkort als het goed is verleden tijd. Per 1 april 2024 gelden er namelijk (wettelijk) strengere regels voor incassobureaus. Lees verder »

Wie moeten er in 2024 rekening houden met box 3-belasting?

Dit jaar wordt er 36% aan vermogensrendementsbelasting geheven. Spaargeld, beleggingen, crypto, een tweede woning.. Wat geldt als belastbaar vermogen en wat als rendement? Dit kunnen behoorlijk complexe rekensommen zijn. Lees verder »

WOZ waarschijnlijk weinig hoger, maar overwaarde woning alsnog gunstig?

Waarschijnlijk zal de WOZ-waarde van jouw woning dit jaar niet veel stijgen. Dit heeft te maken met de peildatum (1 januari 2023). Meer weten over het hoe, wat en waar van je WOZ-waarde? Lees dan dit artikel. Lees verder »

Kind aan woning helpen kan nog steeds via belastingvrije schenking

De jubelton is inmiddels verleden tijd. Maar ouders kunnen hun kind nog steeds financieel ondersteunen met een belastingvrije schenking. De verhoogde vrijstelling is dit jaar namelijk € 31.813 (en deze is vrij besteedbaar). Lees verder »

Chris van der Graaf: WOZ-aanslag reden voor rentekorting op je hypotheek?

Binnenkort valt hij weer op de deurmat: het aanslagbiljet met de WOZ-waarde van je woning. Ik weet dat veel huiseigenaren dan even moeten slikken – een hogere WOZ-waarde betekent vaak… Lees verder »

Chris van der Graaf

2024 start met sterke stijging hypotheekaanvragen

De eerste hypotheekcijfers van 2024 zijn bekend: het aantal hypotheekaanvragen blijkt weer fors gestegen. Vooral de verbouwers zijn fanatiek, maar ook het aantal nieuwbouwaanvragen stijgt flink. Lees verder »

Geld rolt weer: Nederlanders zetten minder opzij

Minder sparen, meer uitgeven: we durven weer. Tijdens de coronacrisis groeiden de spaarrekeningen. Nu we eindelijk weer op vakantie kunnen, geven we daar massaal ons geld aan uit. Maar ook loont sparen eindelijk weer (meer). Lees verder »

Europa sneeuwzeker, maar is je reisverzekering ook op niveau?

Perfecte pistes + wonderschoon winterweer = op wintersport! Maar eerlijk is eerlijk, je staat een stuk geruster op de piste als je weet dat alles goed is verzekerd: zowel je ski’s als je auto, zowel jijzelf als een ander. Lees verder »

Noodfonds weer open voor lage inkomens met hoge energierekening

Voor huishoudens met een laag inkomen of een laag middeninkomen, maar een hoge energierekening, is het Tijdelijk Noodfonds Energie weer terug. Het doel? Energieschulden voorkomen. Lees verder »

Ontwikkeling huizenprijzen verschilt per regio

De vraagprijs bieden, erboven of eronder? Wat wijsheid is, verschilt per regio. De regionale verschillen in prijsontwikkeling zijn momenteel ontzettend groot. Lees verder »

Aan- en Toeslagen voor 2024 controleren verstandig

Als je je jouw IB-aangifte of voorschotbeschikking voor toeslagen indient, neem deze dan goed door. De Belastingdienst is misschien (nog) niet op de hoogte van bepaalde wijzigingen. Een foutje kan grote gevolgen hebben. Lees verder »

In 2023 minder hypotheken, terwijl 2024 start met flink lagere rente

Al even daalt de hypotheekrente. Het is zelfs 20 jaar geleden dat de rente zo snel daalde als nu. Hoe komt dit, en wat zijn de gevolgen hiervan? Lees verder »

Alleen nog subsidie op zuinige warmtepompen, en meer wijzigingen

De ISDE-voorwaarden zijn per 2024 aangepast. Zo zijn er nieuwe subsidieregels voor warmtepompen en is er goed nieuws voor monumenteignaars, doe-het-zelvers en klussers die werken met biobased isolatiemateriaal! Lees verder »

Kloof eigenaren en starters op woningmarkt groter dan ooit

Waar het de afgelopen tijd voor koopstarters lastiger was dan ooit, zijn de omstandigheden voor doorstromers juist gunstig. Geen overbodige luxe dus, dat er veel ‘hulplijnen’ worden uitgerold voor starters. Lees verder »

Overstromingsschade grote rivieren mogelijk in 2025 verzekerbaar

Nederland heeft de laatste jaren geregeld te maken met stijgende waterstanden. Vooralsnog is schade door overstromingen niet verzekerbaar. Maar daar komt mogelijk verandering in. Lees verder »

Stijging huizenprijzen zet volgend jaar door, is de verwachting

Het lijkt erop dat de huizenprijzen in 2024 blijven stijgen. De redenen? Hogere lonen en de aanhoudende krapte op de huizenmarkt. Lees verder »

Fijne feestdagen!

Het jaar is bijna voorbij! Een jaar vol financiële uitdagingen voor veel mensen, waar wij gelukkig een fijne rol in konden spelen. Vanuit alle windstreken hielpen wij velen met hun hypotheken, verzekeringen en andere financiële vragen. Ook in 2024 staan onze vriendelijke en ervaren adviseurs weer voor je klaar, zodat je op een verantwoorde en […] Lees verder »

Woningmarkt lijkt te herstellen; zet de trend zich voort?

Als we de cijfers van het derde kwartaal van 2023 mogen geloven, lijkt de woningmarkt zich langzaam enigszins te herstellen. Met name jongeren tot 35 jaar zorgen voor een toename van het aantal transacties en een verhoging van het gemiddelde leenbedrag. Lees verder »

Vanaf januari hoger netto bedrag op de salarisstrook

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2024 zien de meeste werknemers een hoger bedrag op hun loonstrook. Wie het minimumloon verdient, kan rekenen op een welkome ‘bonus’. Het nettoloon stijgt vooral door de hogere heffingskortingen. Lees verder »

Houd inbrekers buiten de deur tijdens de donkere feestdagen

In principe daalt het aantal woninginbraken. Maar de feestdagen zijn daar een uitzondering op: dan vieren inbrekers hoogtij. Toch zijn er dingen die je kunt doen om het inbrekers lastiger te maken. Lees verder »

Een op zes huizenkopers sluit hypotheek af bij familie of vrienden

Een familiehypotheek wordt vaak gebruikt om een duurdere woning te kunnen kopen dan via de traditionele weg mogelijk is. Ook gaan er belastingvoordelen mee gepaard. Maar het kan ook bijdragen aan de stijging van de huizenprijzen. Lees verder »

Nieuwe leennormen: minder hypotheek voor lager energielabel

Pasgeleden zijn de nieuwe normen voor de maximale hypothecaire kredieten bekendgemaakt. Uit de nieuwe normen blijkt dat voor woningen met een laag energielabel (E, F of G) minder hypotheek mag worden verstrekt. Voor woningen met een beter energielabel kan juist meer worden geleend. Lees verder »

Finenzo verlengt samenwerking met Finenzo Cycling Team!

Het Finenzo-logo zal ook de komende jaren prijken op het tenue van het Finenzo Cycling Team. De bloedfanatieke mountainbikeploeg, die op nationaal niveau hoge ogen gooit in diverse competities en wedstrijden, kan t/m 2026 op de steun van Finenzo rekenen. En andersom ook! Want wist u bijvoorbeeld dat dit team jaarlijks een clinic verzorgt voor […] Lees verder »

Finenzo Cycling

Een autoverzekering voor jonge bestuurders

Vaak worden jonge bestuurders die hun auto willen verzekeren, geconfronteerd met hoge verzekeringspremies. En dat terwijl de benzineprijzen ook al vaak zo hoog zijn. Maar waarom zijn autoverzekeringen nou zo duur? En waar moet je op letten om de premie nog enigszins betaalbaar te houden?   Lees verder »

Bert Liefers: energielabel woning bepaalt vanaf 2024 je leencapaciteit

Als hypotheekexpert ben je nooit uitgeleerd. Er verandert voortdurend van alles waarmee je rekening mag houden in het advies aan je klant. Nu weer de rol van het energielabel. Zoals het label van je koelkast iets zegt over zijn stroomverbruik, bepaalt het energielabel van je woning hoe je totale energienota uitpakt. Bij een D-label of […] Lees verder »

Bert Liefers

Prijsplafond vervalt, net nu de energietarieven in januari stijgen

In januari 2024 wordt de energierekening weer hoger. De variabele tarieven en vaste contracten vliegen je om de oren, maar wat is wijsheid? Lees verder »

Lijfrenten weer in de lift, bij extra ruimte voor dichten pensioengat

Extra storten in je (bancaire) lijfrente is dit jaar toegestaan. Dit kan voordelig zijn als je te maken hebt met een pensioengat. We nemen je mee in het hoe, wat en waar. Lees verder »

Schade door extreem weer op vakantie. En dan?

Hagel, wind, regen of een hittegolf: veel vakanties vallen letterlijk en figuurlijk in het water door extreem weer. Het is dus geen overbodige luxe om even stil te staan bij pechhulp, repatriëring of de vergoeding van schade. Lees verder »

Finenzo Cycling Team: verslag ACC november 2023 door Heike van der Woerd

Mijn goede vriend Oscar zegt al jaren dat ik zou moeten crossen. Omdat ik normaal gesproken (in zijn wereld) gezegend ben met een aardig dosisje explosiviteit en ik technisch niet al te onhandig ben. (Sorry Os, maar ook in jouw wereld) Ook ben ik net zo kaal als Sven Nys en kannikielgoe een Belgisch accent […] Lees verder »

Veel Nederlandse huizen lopen klimaatrisico

Klimaatrisico’s: Extreme hitte, overstromingen, bosbranden en hagelbuien: het klimaat verandert drastisch. Dit is niet alleen vervelend voor onszelf, maar houdt ook in dat Nederlandse woningen worden onderworpen aan extra risico’s. Als echt waterland loopt 12% van onze woningen een risico wanneer het fiks regent. Denk aan het risico op overstromingen of schade door snel stijgend […] Lees verder »

Klimaatrisico

Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen en groep studenten

Net als vorig jaar, kunnen huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum rekenen op een energietoeslag van € 1.300. Demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Carola Schouten, liet namelijk weten dat ondanks dat de energierekening lager is dan vorig jaar, deze alsnog een stuk hoger is dan voorheen. Lees verder »

Energietoeslag

Finenzo Cycling Team: aftermovie 6 uurs race van ’t Zand in Alphen (NB)

Op 1 oktober reden de Finenzo-renners de 6 uurs race van ’t Zand in Alphen (NB). Een race waarbij er gestart kan worden in de solo categorie, als duo, trio en als team van 4. De bedoeling is dat een team tussen 10:00 en 16:00 uur zoveel mogelijk ronden rijdt. Finenzo had met het trio […] Lees verder »

Finenzo Cycling Team

Jan Willem Smit: Schade door extreem weer op vakantie. En dan?

Tot in september bleef het in ons land bijzonder warm. Wereldwijd was het weer nog extremer deze zomer: hagelstenen als golfballen, grote branden, verwoestende overstromingen. Ook veel Nederlanders op vakantie kregen te maken met zulk natuurgeweld. Opmerkelijk was dat lang niet iedereen kon terugvallen op pechhulp, repatriëring of een vergoeding van alle schade. Lees verder »

Jan Willem Smit

Huizenprijzen: een nieuwe stijging in zicht?

Steeds meer woningeigenaren zetten hun woning te koop nu de prijzen weer enigszins aan lijken te trekken. De daling van de huizenprijzen lijkt in ieder geval achter de rug. Maar gaan we volgend jaar (of misschien al dit jaar zelfs) weer stijgingen zien? Lees verder »

nieuws finenzo gemeenten

Chris van der Graaf: de nieuwe pensioenwet: wat betekent die voor jouw toekomst?

Na 15 jaar discussie is het zover: op 1 juli trad de Wet Toekomst Pensioenen in werking. Het duurt nog even voor je de gevolgen ervan merkt: fondsen hoeven pas uiterlijk 1 januari 2028 over te gaan op het nieuwe pensioenstelsel. Even afwachten dus maar? Bij Finenzo denken we van niet. Het is slim nu […] Lees verder »

Chris van der Graaf

Overbruggingshypotheek: handige oplossing, maar er zijn ook risico’s

Als je alvast een nieuwe woning wil kopen zonder dat je je oude woning hebt verkocht, kan een overbruggingshypotheek een mooie oplossing zijn om alvast rekening te houden met de overwaarde op je oude woning. Maar pas op: er kleven ook risico’s aan het afsluiten van een dergelijke lening. Lees verder »

Overbruggingshypotheek

Met een gerust hart op vakantie dankzij de gecombineerde reis- en inboedelverzekering

Wil je geld en gedoe besparen, terwijl jij door de Noorse fjorden wandelt of juist geniet van de Spaanse zon? Overweeg dan je reis- en inboedelverzekeraar onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Het is voor jezelf én voor de expert in kwestie namelijk een stuk makkelijker en duidelijker op een claim op deze manier af […] Lees verder »

Reisverzekering

Hoe financier je een verbouwing of verduurzaming van je woning?

Wat extra ruimte, een nieuwe keuken of energiebesparende maatregelen: er kunnen verschillende redenen zijn voor een verbouwing. Maar welke mogelijkheden heeft een woningeigenaar precies om een verbouwing te financieren? Lees verder »

Hypotheekadviseur

Opnieuw een renteverhoging: wat is het effect?

Onlangs heeft de Europese Centrale Bank (ECB) opnieuw de rente verhoogd. Deze maatregel moet leiden tot het terugdringen van de torenhoge inflatie. Maar de hoge rente heeft ook andere effecten op consumenten en zelfs op de woningmarkt en de aandelenkoersen. Lees verder »

Renteverhoging

We zijn zeker van goed weer, maar zijn je zonnepanelen wel verzekerd?

Het is zover: de zomer is eindelijk hier! Zonnepanelen zijn al een tijd niet aan te slepen: het is immers interessant voor je eigen portemonnee en goed voor het milieu. Maar hoe is jouw PV-installatie (in de volksmond noemen we dit zonnepanelen) eigenlijk verzekerd? Lees verder »

zonnepanelen Finenzo

Help, mijn kind zoekt een woning!

In de huidige woningmarkt is het voor veel starters moeilijk om een woning te vinden. Ouders willen op hun beurt vaak wel helpen, maar na de afschaffing (of eigenlijk verlaging) van de zogenaamde jubelton, denken veel mensen dat de mogelijkheden hiertoe beperkt zijn. Toch bestaan er nog verschillende mogelijkheden om kinderen een – vaak noodzakelijk […] Lees verder »

Woningmarkt

De nieuwe pensioenwet raakt iedereen

Op 30 mei 2023 is de Wet toekomst pensioenen door de Eerste Kamer aangenomen. Door deze wet wordt het Nederlandse pensioenstelsel grondig aangepast. De wijzigingen hebben gevolgen voor nagenoeg iedereen: werkgevers, werknemers, pensioenuitvoerders, pensioengerechtigden en ondernemers. Hieronder zullen we stilstaan bij de belangrijkste wijzigingen. Lees verder »

Pensioenwet

Directe Schadeafhandeling uitgebreid: nu ook voor motoren en campers

Goed nieuws voor motor- en camperbezitters: de Directe Schadeafhandeling (DSA) geldt vanaf 1 april ook voor deze weggebruikers met een WA (+)-verzekering. En dat kan hen flink wat tijd, gedoe en zorgen besparen. Lees verder »

Schadeafhandeling

Elektrische fietsen en accu’s populair handelswaar voor fietsendieven

Elektrische fietsen zijn ‘hot’! Elk jaar weer vinden we meer elektrische tweewielers op de weg dan het jaar ervoor. Ook tweedehands zijn deze fietsen (én losse accu’s) prima handelswaar. Maar ook fietsendieven liften mee op deze immense populariteit. Lees verder »

Elektrische fietsen

Ontwikkelingen woningmarkt eerste kwartaal 2023

Onlangs heeft het Kadaster de cijfers bekendgemaakt over de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2023. Hieruit blijkt onder andere dat er voor starters meer mogelijkheden zijn gekomen om een woning te kopen en dat deze groep vooral veel appartementen koopt. Lees verder »

Ontwikkelingen woningmarkt

Hoe financier je een verbouwing of verduurzaming van je woning?

Wat extra ruimte, een nieuwe keuken of energiebesparende maatregelen: er kunnen verschillende redenen zijn voor een verbouwing. Maar welke mogelijkheden heeft een woningeigenaar precies om een verbouwing te financieren? Lees verder »

Verduurzaming woning

Florius op bezoek bij Finenzo Alkmaar: in gesprek over het beheer van bestaande klanten

Een paar weken geleden was Paul Staps (manager intermediaire verkoop) van Florius op bezoek bij Arjen la Rooy van Finenzo Alkmaar. Samen sparden ze over het beheer van bestaande klanten. Wat zijn volgens Arjen bijvoorbeeld de aanknopingspunten die hem aanzetten tot actie? En, als we teruggaan naar de basis, wat zijn dan eigenlijk dé grote […] Lees verder »

Arjen

Woning verduurzamen, zonnepanelen verzekeren en verbouwingsconflicten voorkomen

Nederland is flink aan het verbouwen en verduurzamen geslagen. De oorzaken volgen elkaar in rap tempo op: thuiswerken tijdens de coronacrisis, gevolgd door de huizencrisis en als kers op de taart door naar een energiecrisis. Zonnepanelen en warmtepompen zijn werkelijk niet aan te slepen. De Nederlandse woningeigenaren verbouwen en verduurzamen erop los. De hoge gasprijzen […] Lees verder »

Woning verduurzamen

Jan-Willem Boon: Woning aankopen, of verbouwen? Financieel is er meer mogelijk dan je denkt

De afgelopen jaren dreven de steeds lagere rentes woningprijzen op tot recordhoogtes. Geld was goedkoop en flink overbieden de norm. Die tijd ligt echt achter ons. Met de nu dubbel zo hoge rentes is een nieuwe hypotheek afsluiten lastiger. Maar onmogelijk? Zeker niet altijd. Alleen moet je adviseur daar soms wel creatief een stapje extra […] Lees verder »

Jan-Willem Boon - Directeur-eigenaar

Profiteren van de hogere WOZ-waarde

De afgelopen maanden hebben eigenwoningbezitters van de gemeente bericht gekregen over hun WOZ-waarde. Voor velen was dit een onaangename verrassing: de WOZ-waarde van woningen is gemiddeld met maar liefst 17% gestegen. Toch kan een hogere WOZ-waarde ook voordelen hebben. Wat is de WOZ-waarde? WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde is de waarde […] Lees verder »

WOZ waarde

‘Help, ik ga klussen’ – maar wat is er eigenlijk verzekerd?

Veel huiseigenaren vinden het heerlijk om thuis zelf ‘aan de klus’ te gaan: van een oud behangetje moderniseren tot het zelf realiseren van een aanbouw. Het idee is natuurlijk dat alles van een leien dakje gaat, maar wat is er precies verzekerd mocht er toch iets helemaal misgaan? Do it yourself Door de huidige inflatie […] Lees verder »

Klussen

Energiecompensatie in 2023: prijsplafond, toeslag en subsidies

Ook in 2023 worden huishoudens weer op verschillende manieren gecompenseerd voor de hoge energielasten. Zo geldt er een prijsplafond, krijgen huishoudens met een lager inkomen weer energietoeslag en gelden er opnieuw subsidies voor wie de eigen woning wil verduurzamen. Prijsplafond Voor kleinverbruikers geldt in 2023 tot een bepaalde grens een prijsplafond. Als er meer gas […] Lees verder »

Energiecompensatie

Arjen la Rooy: Hoe lang kun je je rente meeverhuizen?

De afgelopen jaren hielpen we veel relaties aan een hypotheek met een ‘historisch lage’ rente: voor de aankoop van hun woning, een verbouwing of door het oversluiten van hun lening. Velen hebben de rente gelijk voor een lange periode vast gezet. Maar wat doe je als je nu toch een ander huis wilt kopen? Via […] Lees verder »

Arjen

Meer woningen te koop, terwijl huizenprijzen dalen

Na een lange periode van chaos op de woningmarkt, lijkt de rust nu een beetje weder te keren. De huizenprijzen dalen eindelijk weer een beetje en de huizen staan ook weer iets langer te koop. Voor potentiële kopers zijn de gestegen hypotheekrente en de hoge energielasten reden voor zorgen. Ook durven doorstromers niet te tekenen […] Lees verder »

Woning gekocht

Baldwin Stuvel: meer kansen voor koopstarters

Voor het eerst sinds jaren draait de balans op de huizenmarkt weer richting kopers. Er is meer aanbod en de gemiddelde verkoopprijs daalt. Nog niet in alle advertenties, wel in wat kopers uiteindelijk betalen. Het ruime overbieden is er wel af, aldus de laatste cijfers van de NVM. Voor jongeren tot 35 jaar kent 2023 […] Lees verder »

Baldwin Stuvel - Beedigd Makelaar in Hypotheken

Nationaal Koopfonds Betaalbare Woningen: 40 miljoen euro voor starters

Het kabinet gaat 40 miljoen euro beschikbaar stellen in het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Met name starters met een middeninkomen kunnen rekenen op steun uit deze tegemoetkoming. Eind oktober lanceerde Stichting OpMaat (een expertisecentrum voor betaalbare koopwoningen) het voorstel voor dit nationale fonds. Het doel was om meer betaalbare nieuwbouwwoningen te verkopen aan starters en […] Lees verder »

betaalbare woningen

Zoekservice levensverzekeringen helpt nabestaanden aan verloren polissen

Als nabestaande kan het lastig zijn om uit te zoeken of de overleden dierbare een levensverzekering had afgesloten. Dankzij de verloren polissen-zoekservice hoeven nabestaanden niet meer vast te lopen in deze zoektocht. Deze service is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Wanneer iemand een aanvraag indient, zet het Verbond deze vraag uit bij alle […] Lees verder »

Levensverzekeringen

Gunstig energielabel wordt steeds belangrijker

Steeds meer potentiële woningkopers letten in hun zoektocht op het energielabel van de woning. Waar een halfjaar geleden nog ongeveer de helft van de woningzoekenden het energielabel belangrijk vond, is dat momenteel maar liefst twee op de drie kopers. Het aanvragen van een energielabel Bij het verkopen van een woning is het verplicht om een […] Lees verder »

Energielabel
© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline