Oude alarmsystemen van KPN werken niet meer per 1 april 2022

Ondanks wat de titel doet vermoeden, gaat het niet om een slechte 1 april-grap. Omdat provider KPN stopt met het ISDN-netwerk, gaan veel alarmsystemen per 1 april 2022 écht niet meer af. Dat geeft brand en inbrekers vrij spel. Dit vormt niet alleen een groot gevaar, maar ook een verzekeringsrisico.

Verouderd

Alhoewel KPN, beveiligingsbedrijven en particuliere alarmcentrales al vanaf 2018 waarschuwen voor de wijziging, zijn er nog altijd duizenden systemen verbonden met de meldkamer via ISDN. Maar per 1 april dus niet meer. De naar schatting 2.700 gebruikers van deze verouderde systemen, krijgen vanaf dat moment een foutmelding in beeld. Er kan dan geen verbinding worden gemaakt met de politie of beveiligingsdiensten.

Op jouw KPN-rekening kun je terugvinden of jouw alarmsysteem gebruikmaakt van het ISDN-netwerk. Is dit het geval? Neem dan snel contact op met jouw beveiligingsbedrijf. Zij kunnen de installatie aanpassen.

Finenzo Oude alarmsystemen van KPN werken niet meer per 1 april 2022
Verouderd alarm = niet verzekerd

Goedgekeurde alarmsystemen worden elk jaar gecontroleerd door een BORG- of VEB-beveiligingsbedrijf. De niet-werkende systemen zijn straks niet alleen levensgevaarlijk, maar vormen ook een verzekeringsrisico. In de polisvoorwaarden van verzekeringsmaatschappijen is immers te lezen dat schade alleen wordt vergoed als er een functionerend beveiligingssysteem aanwezig is. Als er geen signaal binnenkomt bij de meldkamer, is schade bij diefstal dan niet verzekerd.

Twijfel je over jouw systeem of wil je hulp of advies? Neem dan gerust contact op met één van onze adviseurs!

Oude alarmsystemen van KPN werken niet meer per 1 april 2022
© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline