Life-events: van verandering naar verzekering

In het leven krijgen we te maken met allerlei onvoorziene omstandigheden: van gelukzalige verrassingen tot vervelende gebeurtenissen. Kleine en grote wijzigingen in het leven vragen om kleine of grote wijzigingen in je verzekeringen. In dit artikel bekijken we de verzekeringstechnische gevolgen van vijf grote life-events, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Life-events

1. Een kindje

De geboorte van een eerste kind vraagt om een aanpassing van de aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering kent drie soorten verzekerden: alleenstaanden, partners en partners met kinderen.

Het kindje moet ook worden bijgeschreven op de zorgverzekering en eventueel op een uitvaartverzekering. Als een kind 18 wordt, moet een kind een eigen zorgverzekering afsluiten én kan het – afhankelijk van de inkomsten – ook zorgtoeslag aanvragen.

2. Het huis uit

Een uitwonende student moet een eigen inboedelverzekering afsluiten, maar kan (meestal tot het einde van de studie) voor de aansprakelijkheidsverzekering verzekerd blijven op de polis van de ouders. Wie tijdelijk niet studeert of wie niet gaat studeren, moet een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

3. Verhuizen of verbouwen

Groter of kleiner gaan wonen kan invloed hebben op de opstalverzekering. Dit is ook het geval bij een verbouwing, bij een uitbouw of bij het plaatsen van zonnepanelen. De dekking moet passen bij de nieuwe situatie: onderdekking kan leiden tot vervelende financiële situaties met grote gevolgen en overdekking (het betalen van te veel premie) is zonde van het geld. Twijfel je over of jouw opstalverzekering past bij jouw situatie? Neem dan gerust contact op met onze financieel experts. Zij kunnen je al tijdens een ingrijpende verbouwing behoeden voor plotselinge ellende op termijn.

4. Scheiden

Een scheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen emotioneel is het zwaar, maar ook het papierwerk vergt flink wat aandacht. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met het huis, met de levensverzekeringen die horen bij de hypotheek of met de schadevrije jaren op de autoverzekering? Schakel vooral een expert in die met je meekijkt en zorgt dat je antwoorden krijgt op al deze (en nog veel meer) vragen.

5. Overlijden

Een uitvaartverzekering en/of overlijdensrisicoverzekering keert een eenmalig bedrag uit wanneer iemand overlijdt. Maar ook als een overlijden binnen de familie/het gezin leidt tot een nieuwe gezinssamenstelling, moeten er wellicht verzekeringen worden aangepast. Zo kan het zijn dat de aansprakelijkheids- of inboedelverzekering financieel iets voordeliger uitpakt.

‘Expect the unexpected’

Het leven kent ups en downs, vreugde en verdriet. Onze professionals zien het dagelijks gebeuren en denken graag met je mee over zekerheden die passen bij het nu, maar die ook toekomstbestendig zijn. Verwacht je dus veranderingen of wil je zeker weten dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Neem dan gerust contact op met onze experts.

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline