Ik ga op reis en neem mee … een goede reisverzekering!

Eindelijk is het zover: we gaan een vrijwel coronazorgenvrije zomer tegemoet. We zijn klaarvoor zonovergoten strandvakanties, avontuurlijke eindbestemmingen of midweekjes op citytrip. Maar is jouw reisverzekering wel goed geregeld, om een écht zorgeloze getaway te garanderen?

Zorgeloos op vakantie

Voor de reguliere reizigers is een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering zeker interessant. Zo ben je altijd verzekerd én financieel is het al snel voordeliger. Alhoewel het afsluiten van losse reis- en/of annuleringsverzekeringen zo is gepiept, is het maar de vraag of de voorwaarden van individuele reisaanbieders wel zo interessant zijn. Vergis je niet: bij elke losse reis- en/of annuleringsverzekering betaal je sowieso elke keer poliskosten. Bij een doorlopende reisverzekering betaal je die slechts één keer. Lang verhaal kort: zelfs voor één wat langere vakantie, kan een doorlopende reisverzekering je al geld besparen.

Reis- en/of annuleringsverzekering

Een reisverzekering keert uit bij schade, diefstal van spullen, buitenlandse ziektekosten, etc. Uit de polisvoorwaarden moet blijken hoe de dekking precies is geregeld. Een annuleringsverzekering keert veelal uit wanneer je, door persoonlijke omstandigheden, later kunt vertrekken of juist eerder moet terugkeren naar huis.

Beide verzekeringen worden afgesloten voor twaalf maanden. Daarna zijn deze te verlengen of op te zeggen. Er zijn verschillende samenstellingen mogelijk, waarbij je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een dekking binnen Europa of een dekking over de hele wereld. Daarnaast zijn (extra) ziektekosten, vervangend vervoer bij pech en repatriëring te verzekeren. Ook bijzondere risico’s, zoals bij skiën of duiken, kunnen worden meeverzekerd.

Coronabeperkingen

Het annuleren van een reis in verband met coronamaatregelen of -beperkingen wordt niet gedekt, omdat er geen sprake meer is van een onvoorziene gebeurtenis. Voor sommige delen van de wereld wordt reizen nog afgeraden. Als je toch naar een oranje gebied reist, bieden reisverzekeraars beperkt dekking, maar niet voor schade door corona(maatregelen). Check bij je verzekeraar hoe dit is geregeld op de polis.

 

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline