Hoge rente? Niet met een verhuisregeling!

Nu de hypotheekrente de afgelopen maanden in recordtempo is gestegen, maken steeds meer mensen gebruik van de zogenaamde meeneem- of verhuisregeling in hun huidige hypotheek. Door deze verhuisregeling kan de (vaak lagere) rente op de huidige hypotheek worden voortgezet in een nieuwe hypotheek. En dat kan in veel gevallen erg voordelig zijn!

Verhuisregeling

Mensen die in hun huidige hypotheek een verhuisregeling hebben en waarbij de rente nog enige tijd vaststaat, kunnen daar nu flink van profiteren. In plaats van de huidige hoge rente – die in bepaalde gevallen is verdrievoudigd sinds oktober 2021 – betalen zij dan nog de rente die ze momenteel betalen voor hun hypotheek. Dit geldt zo lang de rente nog vaststaat én tot maximaal het bedrag van de vorige hypotheek. Ga je duurder wonen en dus meer lenen, dan geldt voor het hogere hypotheekbedrag wel de huidige rente.

Gunstig bij hogere rente

Als de hypotheekrente laag is, maken maar weinig mensen gebruik van de verhuisregeling. De huidige rente is dan lager dan de rente die mensen betalen over hun hypotheek en dus meeverhuizen naar een volgende woning. Het is dan voordeliger om een nieuwe hypotheek af te sluiten tegen de huidige lage rente. Maar voor mensen die de afgelopen jaren een hypotheek hebben afgesloten en nu doorstromen naar een nieuwe woning, wordt de verhuisregeling opeens weer erg interessant. Het gebruik hiervan kan een voordeel opleveren van enkele tientallen tot honderden euro’s per maand!

Kun jij ook je hypotheekvoorwaarden meeverhuizen?

Heb jij de afgelopen jaren een hypotheek afgesloten tegen een lage rente? En denk je er nu aan om weer te verhuizen, maar houdt de hoge rente je tegen? Mogelijk kun je de huidige rente (en overige hypotheekvoorwaarden) meenemen naar je nieuwe woning. Of dat zo is, is afhankelijk van de hypotheekvoorwaarden. Soms is het namelijk niet mogelijk om van de verhuisregeling gebruik te maken of is dit door de korte resterende rentevastperiode of de (hogere) rente die je nu betaalt niet interessant. Laat je hierbij goed adviseren door één van onze adviseurs!

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline