Zo maak je wél een kans op een koopwoning in Deventer in tijden van overbieden

Nu de koopmarkt weer in de lift zit, lijkt overbieden haast de norm te zijn geworden. Maar volgens financieel adviseur Jan Willem Smit van Finenzo Deventer is dit niet altijd de slimste zet. Sterker nog, er is een manier om jezelf bovenaan de lijst van potentiële kopers te plaatsen zonder de hoogste prijs te bieden.

“Het is niet altijd nodig om automatisch het hoogste bod uit te brengen”, legt Jan Willem uit. Bij Finenzo Deventer hebben ze een slimme strategie in de vorm van een koop-garantie. Dit is een samenwerking met BNP Paribas. Met de koop-garantie kan je een huis kopen zonder voorbehoud van financiering. Dit is een game changer die je een voorsprong geeft op andere kopers, ook wanneer je niet het hoogste bod neerlegt.

Zo werkt de koop-garantie

Hoe werkt het precies? Voordat je een bod uitbrengt, is je advies bij Finenzo Deventer al rond en weet je precies wat je kunt lenen. Zo is duidelijk in welke prijsklasse je kunt zoeken en kun je direct een bod doen zonder voorbehoud van financiering.

De koper heeft dan drie dagen na het tekenen van het koopcontract zekerheid dat zijn huis is verkocht. Dat kan de koper een voordeel opleveren bij het kopen van een nieuwe woning en mogelijk voordeel opleveren bij de financiering hiervan.

Met het koop-garantie-certificaat, zijn de kopers ervan verzekerd dat jij hun woning kunt betalen. Zo verbeter je jouw positie op de woningmarkt. Mocht er onverhoopt iets misgaan dan wordt de bankgarantie van 10 procent niet op jou als koper verhaald, maar op BNP Paribas. Dit geeft verkopers de geruststelling die ze nodig hebben om hun volgende stap te zetten.

Persoonlijk advies maakt het verschil

“Voordat je aan het rekenen slaat wat je maximaal kunt lenen, is het essentieel om met een deskundige adviseur te praten”, adviseert Jan Willem. “We kunnen je dan het beste aanbod geven dat er op de markt is. Bovendien zorg je ervoor dat je de stress weghaalt tijdens het koopproces. Zo kun je genieten van het zoeken naar jouw droomwoning.”

Alles onder een dak

Bij Finenzo Deventer hebben ze bijna 50 jaar aan ervaring op de woningmarkt in Deventer en een netwerk dat zich uitstrekt tot voorbij lokale makelaars. Jan Willem is een bekend gezicht en zijn contacten zijn van onschatbare waarde. Als je vragen hebt over een woning of nieuwbouwproject, kan hij snel schakelen om de informatie te verkrijgen die je nodig hebt.

De rol van Finenzo Deventer gaat voorbij hypotheekadvies geven alleen. Jan Willem en zijn team vormen een one-stop-shop voor alle financiële vragen gedurende je wooncarrière. “We gaan verder dan alleen beantwoorden wat klanten vragen; we graven dieper om te begrijpen wat ze écht nodig hebben”, benadrukt Jan Willem. De klantgerichte aanpak en out-of-the-box denken zijn de pijlers van hun service.

Jouw sleutel tot de Deventer woningmarkt

Het is duidelijk: er zijn manieren om jezelf op de Deventer woningmarkt te onderscheiden zonder een duizenden euro’s te overbieden. Finenzo Deventer biedt niet alleen een koop-garantie aan, maar ook een schat aan ervaring en contacten die je kansen vergroten.

Neem de stap en maak vrijblijvend een afspraak. Als er iemand is die je door het complexe landschap van woningaankoop kan loodsen, zijn het de experts en adviseurs van Finenzo Deventer!

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline