Finenzo Cycling Team: vooruitblik 2024

We zijn begonnen aan 2024 en dat is niet alleen voor de fietsers van het Finenzo Cycling Team weer een nieuw seizoen, maar ook het begin van een verlengd partnerschap tussen het team en Finenzo. We zullen volgend jaar zelfs ons tiende jaar als Finenzo Cycling Team ingaan. Een dikke bidon met dankbaarheid voor onze trouwe hoofdsponsor. 

Het komend jaar hebben we alvast weer een aantal mooie doelen op de agenda staan. Het eerste succes staat alweer achter ons. Geert is doorgegaan waar hij vorig jaar gestopt is en heeft de winst gepakt in de cross-duathlon van Etten-Leur. De eerste winst is dus al een feit. En het is pas februari. Een korte vooruitblik op de rest van het jaar:

Geert gaat dit jaar wel de volledige afstand van het NK cross-duathlon afleggen en dan zit het Nationaal Kampioenschap er wel in, lijkt ons. Verder gaat hij deelnemen aan de loodzware etappekoers Transmaurienne in de Franse Alpen. Dit wordt Geerts eerste lange etappekoers. 

Over de Alpen gesproken, Ron en Heike gaan dit jaar samen deelnemen aan de Bike Transalp, beiden hebben al een keer deelgenomen, maar dit is voor het eerst dat ze samen in de Alpen rijden. Deze rittenkoers leidt van Ehwald in het Noorden van Oostenrijk naar Arco in Italië. Gedurende 7 dagen zullen de renners ongeveer 18.000 hoogtemeters moeten overwinnen alvorens ze op hun definitieve plek in het algemeen klassement gaan belanden. 

Dichter bij huis, op 3 maart rijdt een grote afvaardiging van Finenzo-renners in de Classique d’Alphen, de supersnelle zandwedstrijd in Noord-Brabant en een weekje later trapt het marathonseizoen af in Apeldoorn. 100 kilometers mountainbiken over de Veluwe. Heike en Ron zijn alvast van de partij als voorbereiding op de Transalp. Geert rijdt een tweedaagse in de Ardennen in maart.

In april nemen Ron en Tanja samen deel aan de 4 islands etappe wedstrijd in Kroatië, en staan er een mooi aantal marathons in de Ardennen op het programma. Mei staat voor Rudy in het teken van de Gran Fondo des Vosges in de Elzas. Ook in mei zal Heike proberen zich te plaatsen voor de WK gravel in de 3 rides gravel race in Aken. Verder rijden Ron, Sam en Sjoerd in mei nog de Ardennen trophy in Theux.

Verder hebben we twee nieuwe hardrijders gevonden die ons team gaan versterken. Daniel Blijlevens en Marcel de Laat rijden vanaf dit jaar ook voor Finenzo, we hopen dat ze het bij ons erg naar de zin zullen hebben en we zullen ze op korte termijn ook even voorstellen. Daniel begint de 24e  met zijn eerste cross country wedstrijd namens Finenzo en zal dit jaar meer van die kortere wedstrijden betwisten. Marcel gaat ook mee naar Theux in mei en zal zijn programma de komende weken gaan bepalen. Waarschijnlijk focust hij zich ook op cross country wedstrijden en zal hier en daar een criterium starten op de weg. 

Finenzo Cycling Team
PS: op de foto Ron in de Veluwse Wintercompetitie van Nunspeet. Kunnen misschien beter Finenzo ondersteboven printen als hij zo steil blijft dalen 😉 
© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline