Baldwin Stuvel: Direct korting op de ORV voor wie nu stopt met roken

Baldwin Stuvel - Beedigd Makelaar in Hypotheken Als financieel adviseur bij Finenzo zie ik vaak hoe kleine aanpassingen in levensstijl grote financiële voordelen kunnen opleveren. Een van de beste voorbeelden hiervan is stoppen met roken. Niet alleen verbetert het je gezondheid, maar het kan je ook aanzienlijk geld besparen op je overlijdensrisicoverzekering (ORV).

Roken verhoogt het gezondheidsrisico. Het is dus begrijpelijk dat verzekeraars hogere premies berekenen aan rokers. Stop je met roken, dan kun je profiteren van een lager tarief. Zeker op de lange termijn levert dit een aanzienlijke besparing op, bovenop wat je niet meer uitgeeft aan sigaretten of tabak — vooral na de recente accijnsverhogingen.

Normaal gesproken kun je bij de meeste maatschappijen pas van dit lagere tarief profiteren als je aantoont dat je twee jaar lang onafgebroken bent gestopt met roken. En precies daarin brengen wij nu verandering: wij belonen je goede voornemen, samen met een geselecteerde verzekeraar. Besluit je nu te stoppen, dan kun je direct gebruikmaken van hun niet-rokerstarief. Na negen maanden moet je dit nog wel bevestigen met een verklaring. Als je toch niet gestopt bent, wordt het rokerstarief weer toegepast.

Eerdere tests door de verzekeraar lieten zulke positieve resultaten zien dat deze aanpak nu breder wordt uitgerold. Klanten van Finenzo en andere belangstellenden kunnen hier nu ook van gebruik maken. Je krijgt daarbij hulp van WeQuit, een organisatie waarmee al meer dan 10.000 mensen succesvol zijn gestopt.

Ook voordelig voor niet-rokers

Zelfs als je al niet rookt, kan het lonen je huidige ORV te herzien of over te sluiten. De premies voor nieuwe overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren namelijk aanzienlijk gedaald. Of dat voor jou scheelt, is snel berekend. En van een lagere premie kun je nog jaren profijt hebben.

Jouw (financiële) gezondheid gaat ons ter harte. Of het nu gaat om een lagere ORV-premie of om een gunstige woon- of reisverzekering. Wil je weten hoe jij profiteert van het stoppen-met-roken voordeel, of eens breder laten kijken naar je verzekeringspakket? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Baldwin Stuvel

Finenzo Zaanstad

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline