Finenzo Cycling Team: vooruitblik 2024

We zijn begonnen aan 2024 en dat is niet alleen voor de fietsers van het Finenzo Cycling Team weer een nieuw seizoen, maar ook het begin van een verlengd partnerschap tussen het team en Finenzo. We zullen volgend jaar zelfs ons tiende jaar als Finenzo Cycling Team ingaan. Een dikke bidon..  Lees verder »

Uitstel afbouw salderingsregel zonnepanelen brengt onzekerheid

De subsidie voor zonnepanelen blijft tóch langer in stand. Maar energiebedrijven willen de extra kosten doorberekenen aan de consument. De Consumentenbond waarschuwt voor een gebrek aan transparantie en zekerheid. Lees verder »

Wet gaat burger beter beschermen tegen incassopraktijken

Onterechte vorderingen, hoge incassokosten en zelfs agressie richting mensen met schulden zijn vanaf binnenkort als het goed is verleden tijd. Per 1 april 2024 gelden er namelijk (wettelijk) strengere regels voor incassobureaus. Lees verder »

Wie moeten er in 2024 rekening houden met box 3-belasting?

Dit jaar wordt er 36% aan vermogensrendementsbelasting geheven. Spaargeld, beleggingen, crypto, een tweede woning.. Wat geldt als belastbaar vermogen en wat als rendement? Dit kunnen behoorlijk complexe rekensommen zijn. Lees verder »

WOZ waarschijnlijk weinig hoger, maar overwaarde woning alsnog gunstig?

Waarschijnlijk zal de WOZ-waarde van jouw woning dit jaar niet veel stijgen. Dit heeft te maken met de peildatum (1 januari 2023). Meer weten over het hoe, wat en waar van je WOZ-waarde? Lees dan dit artikel. Lees verder »

Kind aan woning helpen kan nog steeds via belastingvrije schenking

De jubelton is inmiddels verleden tijd. Maar ouders kunnen hun kind nog steeds financieel ondersteunen met een belastingvrije schenking. De verhoogde vrijstelling is dit jaar namelijk € 31.813 (en deze is vrij besteedbaar). Lees verder »

Chris van der Graaf: WOZ-aanslag reden voor rentekorting op je hypotheek?

Binnenkort valt hij weer op de deurmat: het aanslagbiljet met de WOZ-waarde van je woning. Ik weet dat veel huiseigenaren dan even moeten slikken – een hogere WOZ-waarde betekent vaak… Lees verder »

Chris van der Graaf

2024 start met sterke stijging hypotheekaanvragen

De eerste hypotheekcijfers van 2024 zijn bekend: het aantal hypotheekaanvragen blijkt weer fors gestegen. Vooral de verbouwers zijn fanatiek, maar ook het aantal nieuwbouwaanvragen stijgt flink. Lees verder »

Geld rolt weer: Nederlanders zetten minder opzij

Minder sparen, meer uitgeven: we durven weer. Tijdens de coronacrisis groeiden de spaarrekeningen. Nu we eindelijk weer op vakantie kunnen, geven we daar massaal ons geld aan uit. Maar ook loont sparen eindelijk weer (meer). Lees verder »

Europa sneeuwzeker, maar is je reisverzekering ook op niveau?

Perfecte pistes + wonderschoon winterweer = op wintersport! Maar eerlijk is eerlijk, je staat een stuk geruster op de piste als je weet dat alles goed is verzekerd: zowel je ski’s als je auto, zowel jijzelf als een ander. Lees verder »

Noodfonds weer open voor lage inkomens met hoge energierekening

Voor huishoudens met een laag inkomen of een laag middeninkomen, maar een hoge energierekening, is het Tijdelijk Noodfonds Energie weer terug. Het doel? Energieschulden voorkomen. Lees verder »

Ontwikkeling huizenprijzen verschilt per regio

De vraagprijs bieden, erboven of eronder? Wat wijsheid is, verschilt per regio. De regionale verschillen in prijsontwikkeling zijn momenteel ontzettend groot. Lees verder »

Aan- en Toeslagen voor 2024 controleren verstandig

Als je je jouw IB-aangifte of voorschotbeschikking voor toeslagen indient, neem deze dan goed door. De Belastingdienst is misschien (nog) niet op de hoogte van bepaalde wijzigingen. Een foutje kan grote gevolgen hebben. Lees verder »

In 2023 minder hypotheken, terwijl 2024 start met flink lagere rente

Al even daalt de hypotheekrente. Het is zelfs 20 jaar geleden dat de rente zo snel daalde als nu. Hoe komt dit, en wat zijn de gevolgen hiervan? Lees verder »

Alleen nog subsidie op zuinige warmtepompen, en meer wijzigingen

De ISDE-voorwaarden zijn per 2024 aangepast. Zo zijn er nieuwe subsidieregels voor warmtepompen en is er goed nieuws voor monumenteignaars, doe-het-zelvers en klussers die werken met biobased isolatiemateriaal! Lees verder »

Kloof eigenaren en starters op woningmarkt groter dan ooit

Waar het de afgelopen tijd voor koopstarters lastiger was dan ooit, zijn de omstandigheden voor doorstromers juist gunstig. Geen overbodige luxe dus, dat er veel ‘hulplijnen’ worden uitgerold voor starters. Lees verder »

Overstromingsschade grote rivieren mogelijk in 2025 verzekerbaar

Nederland heeft de laatste jaren geregeld te maken met stijgende waterstanden. Vooralsnog is schade door overstromingen niet verzekerbaar. Maar daar komt mogelijk verandering in. Lees verder »

Stijging huizenprijzen zet volgend jaar door, is de verwachting

Het lijkt erop dat de huizenprijzen in 2024 blijven stijgen. De redenen? Hogere lonen en de aanhoudende krapte op de huizenmarkt. Lees verder »

Fijne feestdagen!

Het jaar is bijna voorbij! Een jaar vol financiële uitdagingen voor veel mensen, waar wij gelukkig een fijne rol in konden spelen. Vanuit alle windstreken hielpen wij velen met hun hypotheken, verzekeringen en andere financiële vragen. Ook in 2024 staan onze vriendelijke en ervaren adviseurs weer voor je klaar, zodat je op een verantwoorde en […] Lees verder »

Woningmarkt lijkt te herstellen; zet de trend zich voort?

Als we de cijfers van het derde kwartaal van 2023 mogen geloven, lijkt de woningmarkt zich langzaam enigszins te herstellen. Met name jongeren tot 35 jaar zorgen voor een toename van het aantal transacties en een verhoging van het gemiddelde leenbedrag. Lees verder »

Vanaf januari hoger netto bedrag op de salarisstrook

Goed nieuws! Vanaf 1 januari 2024 zien de meeste werknemers een hoger bedrag op hun loonstrook. Wie het minimumloon verdient, kan rekenen op een welkome ‘bonus’. Het nettoloon stijgt vooral door de hogere heffingskortingen. Lees verder »

Houd inbrekers buiten de deur tijdens de donkere feestdagen

In principe daalt het aantal woninginbraken. Maar de feestdagen zijn daar een uitzondering op: dan vieren inbrekers hoogtij. Toch zijn er dingen die je kunt doen om het inbrekers lastiger te maken. Lees verder »

Een op zes huizenkopers sluit hypotheek af bij familie of vrienden

Een familiehypotheek wordt vaak gebruikt om een duurdere woning te kunnen kopen dan via de traditionele weg mogelijk is. Ook gaan er belastingvoordelen mee gepaard. Maar het kan ook bijdragen aan de stijging van de huizenprijzen. Lees verder »

Nieuwe leennormen: minder hypotheek voor lager energielabel

Pasgeleden zijn de nieuwe normen voor de maximale hypothecaire kredieten bekendgemaakt. Uit de nieuwe normen blijkt dat voor woningen met een laag energielabel (E, F of G) minder hypotheek mag worden verstrekt. Voor woningen met een beter energielabel kan juist meer worden geleend. Lees verder »

Finenzo verlengt samenwerking met Finenzo Cycling Team!

Het Finenzo-logo zal ook de komende jaren prijken op het tenue van het Finenzo Cycling Team. De bloedfanatieke mountainbikeploeg, die op nationaal niveau hoge ogen gooit in diverse competities en wedstrijden, kan t/m 2026 op de steun van Finenzo rekenen. En andersom ook! Want wist u bijvoorbeeld dat dit team jaarlijks een clinic verzorgt voor […] Lees verder »

Finenzo Cycling

Een autoverzekering voor jonge bestuurders

Vaak worden jonge bestuurders die hun auto willen verzekeren, geconfronteerd met hoge verzekeringspremies. En dat terwijl de benzineprijzen ook al vaak zo hoog zijn. Maar waarom zijn autoverzekeringen nou zo duur? En waar moet je op letten om de premie nog enigszins betaalbaar te houden?   Lees verder »

Bert Liefers: energielabel woning bepaalt vanaf 2024 je leencapaciteit

Als hypotheekexpert ben je nooit uitgeleerd. Er verandert voortdurend van alles waarmee je rekening mag houden in het advies aan je klant. Nu weer de rol van het energielabel. Zoals het label van je koelkast iets zegt over zijn stroomverbruik, bepaalt het energielabel van je woning hoe je totale energienota uitpakt. Bij een D-label of […] Lees verder »

Bert Liefers

Prijsplafond vervalt, net nu de energietarieven in januari stijgen

In januari 2024 wordt de energierekening weer hoger. De variabele tarieven en vaste contracten vliegen je om de oren, maar wat is wijsheid? Lees verder »

Lijfrenten weer in de lift, bij extra ruimte voor dichten pensioengat

Extra storten in je (bancaire) lijfrente is dit jaar toegestaan. Dit kan voordelig zijn als je te maken hebt met een pensioengat. We nemen je mee in het hoe, wat en waar. Lees verder »

Schade door extreem weer op vakantie. En dan?

Hagel, wind, regen of een hittegolf: veel vakanties vallen letterlijk en figuurlijk in het water door extreem weer. Het is dus geen overbodige luxe om even stil te staan bij pechhulp, repatriëring of de vergoeding van schade. Lees verder »

Finenzo Cycling Team: verslag ACC november 2023 door Heike van der Woerd

Mijn goede vriend Oscar zegt al jaren dat ik zou moeten crossen. Omdat ik normaal gesproken (in zijn wereld) gezegend ben met een aardig dosisje explosiviteit en ik technisch niet al te onhandig ben. (Sorry Os, maar ook in jouw wereld) Ook ben ik net zo kaal als Sven Nys en kannikielgoe een Belgisch accent […] Lees verder »

Veel Nederlandse huizen lopen klimaatrisico

Klimaatrisico’s: Extreme hitte, overstromingen, bosbranden en hagelbuien: het klimaat verandert drastisch. Dit is niet alleen vervelend voor onszelf, maar houdt ook in dat Nederlandse woningen worden onderworpen aan extra risico’s. Als echt waterland loopt 12% van onze woningen een risico wanneer het fiks regent. Denk aan het risico op overstromingen of schade door snel stijgend […] Lees verder »

Klimaatrisico

De Pensioen3daagse bij Finenzo Boxtel

Weet jij hoe je pensioen is geregeld? Krijg handige tips om je verder in je pensioen te verdiepen en kom langs bij Finenzo Boxtel! Neem een recent pensioenoverzicht mee en wij zorgen voor de koffie en iets lekkers. Wat? Inloopavonden bij Finenzo. Wanneer? 7, 8 en 9 november 2023. Hoe laat? 18:00 uur tot 21:00 […] Lees verder »

Pensioen3daagse

Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen en groep studenten

Net als vorig jaar, kunnen huishoudens met een inkomen op of net boven het sociaal minimum rekenen op een energietoeslag van € 1.300. Demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Carola Schouten, liet namelijk weten dat ondanks dat de energierekening lager is dan vorig jaar, deze alsnog een stuk hoger is dan voorheen. Lees verder »

Energietoeslag

Finenzo Cycling Team: aftermovie 6 uurs race van ’t Zand in Alphen (NB)

Op 1 oktober reden de Finenzo-renners de 6 uurs race van ’t Zand in Alphen (NB). Een race waarbij er gestart kan worden in de solo categorie, als duo, trio en als team van 4. De bedoeling is dat een team tussen 10:00 en 16:00 uur zoveel mogelijk ronden rijdt. Finenzo had met het trio […] Lees verder »

Finenzo Cycling Team

Jan Willem Smit: Schade door extreem weer op vakantie. En dan?

Tot in september bleef het in ons land bijzonder warm. Wereldwijd was het weer nog extremer deze zomer: hagelstenen als golfballen, grote branden, verwoestende overstromingen. Ook veel Nederlanders op vakantie kregen te maken met zulk natuurgeweld. Opmerkelijk was dat lang niet iedereen kon terugvallen op pechhulp, repatriëring of een vergoeding van alle schade. Lees verder »

Jan Willem Smit

Huizenprijzen: een nieuwe stijging in zicht?

Steeds meer woningeigenaren zetten hun woning te koop nu de prijzen weer enigszins aan lijken te trekken. De daling van de huizenprijzen lijkt in ieder geval achter de rug. Maar gaan we volgend jaar (of misschien al dit jaar zelfs) weer stijgingen zien? Lees verder »

nieuws finenzo gemeenten

Chris van der Graaf: de nieuwe pensioenwet: wat betekent die voor jouw toekomst?

Na 15 jaar discussie is het zover: op 1 juli trad de Wet Toekomst Pensioenen in werking. Het duurt nog even voor je de gevolgen ervan merkt: fondsen hoeven pas uiterlijk 1 januari 2028 over te gaan op het nieuwe pensioenstelsel. Even afwachten dus maar? Bij Finenzo denken we van niet. Het is slim nu […] Lees verder »

Chris van der Graaf

Overbruggingshypotheek: handige oplossing, maar er zijn ook risico’s

Als je alvast een nieuwe woning wil kopen zonder dat je je oude woning hebt verkocht, kan een overbruggingshypotheek een mooie oplossing zijn om alvast rekening te houden met de overwaarde op je oude woning. Maar pas op: er kleven ook risico’s aan het afsluiten van een dergelijke lening. Lees verder »

Overbruggingshypotheek

Met een gerust hart op vakantie dankzij de gecombineerde reis- en inboedelverzekering

Wil je geld en gedoe besparen, terwijl jij door de Noorse fjorden wandelt of juist geniet van de Spaanse zon? Overweeg dan je reis- en inboedelverzekeraar onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Het is voor jezelf én voor de expert in kwestie namelijk een stuk makkelijker en duidelijker op een claim op deze manier af […] Lees verder »

Reisverzekering

Hoe financier je een verbouwing of verduurzaming van je woning?

Wat extra ruimte, een nieuwe keuken of energiebesparende maatregelen: er kunnen verschillende redenen zijn voor een verbouwing. Maar welke mogelijkheden heeft een woningeigenaar precies om een verbouwing te financieren? Lees verder »

Hypotheekadviseur

Opnieuw een renteverhoging: wat is het effect?

Onlangs heeft de Europese Centrale Bank (ECB) opnieuw de rente verhoogd. Deze maatregel moet leiden tot het terugdringen van de torenhoge inflatie. Maar de hoge rente heeft ook andere effecten op consumenten en zelfs op de woningmarkt en de aandelenkoersen. Lees verder »

Renteverhoging

We zijn zeker van goed weer, maar zijn je zonnepanelen wel verzekerd?

Het is zover: de zomer is eindelijk hier! Zonnepanelen zijn al een tijd niet aan te slepen: het is immers interessant voor je eigen portemonnee en goed voor het milieu. Maar hoe is jouw PV-installatie (in de volksmond noemen we dit zonnepanelen) eigenlijk verzekerd? Lees verder »

zonnepanelen Finenzo

Help, mijn kind zoekt een woning!

In de huidige woningmarkt is het voor veel starters moeilijk om een woning te vinden. Ouders willen op hun beurt vaak wel helpen, maar na de afschaffing (of eigenlijk verlaging) van de zogenaamde jubelton, denken veel mensen dat de mogelijkheden hiertoe beperkt zijn. Toch bestaan er nog verschillende mogelijkheden om kinderen een – vaak noodzakelijk […] Lees verder »

Woningmarkt

De nieuwe pensioenwet raakt iedereen

Op 30 mei 2023 is de Wet toekomst pensioenen door de Eerste Kamer aangenomen. Door deze wet wordt het Nederlandse pensioenstelsel grondig aangepast. De wijzigingen hebben gevolgen voor nagenoeg iedereen: werkgevers, werknemers, pensioenuitvoerders, pensioengerechtigden en ondernemers. Hieronder zullen we stilstaan bij de belangrijkste wijzigingen. Lees verder »

Pensioenwet

Directe Schadeafhandeling uitgebreid: nu ook voor motoren en campers

Goed nieuws voor motor- en camperbezitters: de Directe Schadeafhandeling (DSA) geldt vanaf 1 april ook voor deze weggebruikers met een WA (+)-verzekering. En dat kan hen flink wat tijd, gedoe en zorgen besparen. Lees verder »

Schadeafhandeling

Elektrische fietsen en accu’s populair handelswaar voor fietsendieven

Elektrische fietsen zijn ‘hot’! Elk jaar weer vinden we meer elektrische tweewielers op de weg dan het jaar ervoor. Ook tweedehands zijn deze fietsen (én losse accu’s) prima handelswaar. Maar ook fietsendieven liften mee op deze immense populariteit. Lees verder »

Elektrische fietsen

Finenzo Boxtel + voetbalclub ODC = een gouden combinatie!

Finenzo Boxtel is alweer twee jaar trotse co-hoofdsponsor van RKVV ODC. De spelers van deze Boxelse voetbalclub dragen onze naam dus ook al twee jaar op de rug van het rood-wit-blauwe selectietenue. En dat vinden we hartstikke mooi! Chris van der Graaf (financieel adviseur bij en directeur van Finenzo Boxtel) heeft een warme band met […] Lees verder »

Voetbalclub ODC

Ontwikkelingen woningmarkt eerste kwartaal 2023

Onlangs heeft het Kadaster de cijfers bekendgemaakt over de woningmarkt in het eerste kwartaal van 2023. Hieruit blijkt onder andere dat er voor starters meer mogelijkheden zijn gekomen om een woning te kopen en dat deze groep vooral veel appartementen koopt. Lees verder »

Ontwikkelingen woningmarkt

Hoe financier je een verbouwing of verduurzaming van je woning?

Wat extra ruimte, een nieuwe keuken of energiebesparende maatregelen: er kunnen verschillende redenen zijn voor een verbouwing. Maar welke mogelijkheden heeft een woningeigenaar precies om een verbouwing te financieren? Lees verder »

Verduurzaming woning

Florius op bezoek bij Finenzo Alkmaar: in gesprek over het beheer van bestaande klanten

Een paar weken geleden was Paul Staps (manager intermediaire verkoop) van Florius op bezoek bij Arjen la Rooy van Finenzo Alkmaar. Samen sparden ze over het beheer van bestaande klanten. Wat zijn volgens Arjen bijvoorbeeld de aanknopingspunten die hem aanzetten tot actie? En, als we teruggaan naar de basis, wat zijn dan eigenlijk dé grote […] Lees verder »

Arjen

Woning verduurzamen, zonnepanelen verzekeren en verbouwingsconflicten voorkomen

Nederland is flink aan het verbouwen en verduurzamen geslagen. De oorzaken volgen elkaar in rap tempo op: thuiswerken tijdens de coronacrisis, gevolgd door de huizencrisis en als kers op de taart door naar een energiecrisis. Zonnepanelen en warmtepompen zijn werkelijk niet aan te slepen. De Nederlandse woningeigenaren verbouwen en verduurzamen erop los. De hoge gasprijzen […] Lees verder »

Woning verduurzamen

Jan-Willem Boon: Woning aankopen, of verbouwen? Financieel is er meer mogelijk dan je denkt

De afgelopen jaren dreven de steeds lagere rentes woningprijzen op tot recordhoogtes. Geld was goedkoop en flink overbieden de norm. Die tijd ligt echt achter ons. Met de nu dubbel zo hoge rentes is een nieuwe hypotheek afsluiten lastiger. Maar onmogelijk? Zeker niet altijd. Alleen moet je adviseur daar soms wel creatief een stapje extra […] Lees verder »

Jan-Willem Boon - Directeur-eigenaar

Profiteren van de hogere WOZ-waarde

De afgelopen maanden hebben eigenwoningbezitters van de gemeente bericht gekregen over hun WOZ-waarde. Voor velen was dit een onaangename verrassing: de WOZ-waarde van woningen is gemiddeld met maar liefst 17% gestegen. Toch kan een hogere WOZ-waarde ook voordelen hebben. Wat is de WOZ-waarde? WOZ staat voor Wet Waardering Onroerende Zaken. De WOZ-waarde is de waarde […] Lees verder »

WOZ waarde

‘Help, ik ga klussen’ – maar wat is er eigenlijk verzekerd?

Veel huiseigenaren vinden het heerlijk om thuis zelf ‘aan de klus’ te gaan: van een oud behangetje moderniseren tot het zelf realiseren van een aanbouw. Het idee is natuurlijk dat alles van een leien dakje gaat, maar wat is er precies verzekerd mocht er toch iets helemaal misgaan? Do it yourself Door de huidige inflatie […] Lees verder »

Klussen

Energiecompensatie in 2023: prijsplafond, toeslag en subsidies

Ook in 2023 worden huishoudens weer op verschillende manieren gecompenseerd voor de hoge energielasten. Zo geldt er een prijsplafond, krijgen huishoudens met een lager inkomen weer energietoeslag en gelden er opnieuw subsidies voor wie de eigen woning wil verduurzamen. Prijsplafond Voor kleinverbruikers geldt in 2023 tot een bepaalde grens een prijsplafond. Als er meer gas […] Lees verder »

Energiecompensatie

Arjen la Rooy: Hoe lang kun je je rente meeverhuizen?

De afgelopen jaren hielpen we veel relaties aan een hypotheek met een ‘historisch lage’ rente: voor de aankoop van hun woning, een verbouwing of door het oversluiten van hun lening. Velen hebben de rente gelijk voor een lange periode vast gezet. Maar wat doe je als je nu toch een ander huis wilt kopen? Via […] Lees verder »

Arjen

Meer woningen te koop, terwijl huizenprijzen dalen

Na een lange periode van chaos op de woningmarkt, lijkt de rust nu een beetje weder te keren. De huizenprijzen dalen eindelijk weer een beetje en de huizen staan ook weer iets langer te koop. Voor potentiële kopers zijn de gestegen hypotheekrente en de hoge energielasten reden voor zorgen. Ook durven doorstromers niet te tekenen […] Lees verder »

Woning gekocht

Baldwin Stuvel: meer kansen voor koopstarters

Voor het eerst sinds jaren draait de balans op de huizenmarkt weer richting kopers. Er is meer aanbod en de gemiddelde verkoopprijs daalt. Nog niet in alle advertenties, wel in wat kopers uiteindelijk betalen. Het ruime overbieden is er wel af, aldus de laatste cijfers van de NVM. Voor jongeren tot 35 jaar kent 2023 […] Lees verder »

Baldwin Stuvel - Beedigd Makelaar in Hypotheken

Nationaal Koopfonds Betaalbare Woningen: 40 miljoen euro voor starters

Het kabinet gaat 40 miljoen euro beschikbaar stellen in het Nationaal Fonds Betaalbare Koopwoningen. Met name starters met een middeninkomen kunnen rekenen op steun uit deze tegemoetkoming. Eind oktober lanceerde Stichting OpMaat (een expertisecentrum voor betaalbare koopwoningen) het voorstel voor dit nationale fonds. Het doel was om meer betaalbare nieuwbouwwoningen te verkopen aan starters en […] Lees verder »

betaalbare woningen

Zoekservice levensverzekeringen helpt nabestaanden aan verloren polissen

Als nabestaande kan het lastig zijn om uit te zoeken of de overleden dierbare een levensverzekering had afgesloten. Dankzij de verloren polissen-zoekservice hoeven nabestaanden niet meer vast te lopen in deze zoektocht. Deze service is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. Wanneer iemand een aanvraag indient, zet het Verbond deze vraag uit bij alle […] Lees verder »

Levensverzekeringen

Gunstig energielabel wordt steeds belangrijker

Steeds meer potentiële woningkopers letten in hun zoektocht op het energielabel van de woning. Waar een halfjaar geleden nog ongeveer de helft van de woningzoekenden het energielabel belangrijk vond, is dat momenteel maar liefst twee op de drie kopers. Het aanvragen van een energielabel Bij het verkopen van een woning is het verplicht om een […] Lees verder »

Energielabel

Rechtsbijstandsverzekering: rust in onzekere tijden

Met een rechtsbijstandsverzekering kun je je verzekeren tegen de hoge kosten van juridische bijstand. Bij een conflict kunnen deze kosten namelijk hoog oplopen. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat, waarbij het uurtarief al snel in de honderden euro’s loopt. Rechtsbijstandsverzekeringen verschillen flink van elkaar, dus het is belangrijk dat je de verzekering kiest die het beste […] Lees verder »

Rechtsbijstandsverzekering

Een gelukkig nieuwjaar!

We kijken vol nieuwsgierigheid uit naar 2023. Afgelopen jaar hebben we weer veel klanten mogen helpen met het financieren van een (eerste) woning ofhet verbouwen en verduurzamen ervan. Ook hebben we velen ondersteund bij het afhandelen van schadegevallen, het aangaan van nieuwe verzekeringen en nog véél meer. In 2022 gingen we, na twee corona-jaren waaraan […] Lees verder »

Beste wensen

Vervallen jubelton: wat zijn nog de mogelijkheden?

Op dit moment kan iedereen aan een ander belastingvrij een bedrag schenken van € 106.671. Hiervoor gelden als voorwaarden wel dat de schenking wordt besteed aan de eigen woning én dat de verkrijger tussen de 18 en 40 jaar oud is. Vanaf 2024 vervalt de mogelijkheid om belastingvrij een dergelijk hoog bedrag te schenken en […] Lees verder »

Jubelton

Hypotheekrente meeverhuizen? Let goed op de voorwaarden!

Sinds begin dit jaar is de hypotheekrente historisch hard gestegen. Veel eigenwoningbezitters die de afgelopen jaren een hypotheekschuld hebben afgesloten, hebben hierbij de rente vastgezet. Deze mensen betalen dan ook een rente die lager is dan de huidige hypotheekrente. Om deze groep ook bij een verhuizing te laten profiteren van de lagere rente die ze […] Lees verder »

Hypotheekrente

Stijgende rente en dalende prijzen: woningmarkt op een keerpunt?

De afgelopen jaren is de woningmarkt vrijwel continu oververhit geweest: huizenprijzen rezen de pan uit en door de extreem lage rente konden consumenten meer én tegen lagere lasten geld lenen. Sinds begin dit jaar is de rente echter behoorlijk gestegen en dat heeft behoorlijk effect op de woningmarkt: de gemiddelde huizenprijzen zijn volgens makelaarsvereniging NVM […] Lees verder »

Woningmarkt

Finenzo Cycling Teamdag 2.0

Zaterdag 8 oktober 2022 vond de tweede editie plaats van de Finenzo Cycling Teamdag. In de bossen van het Brabantse Oosterhout werden we eerst ontvangen bij BOS & Co: een prachtige locatie aan de bosrand. Hier verzamelden ruim 30 fietsers: medewerkers van verschillende Finenzo-vestigingen, relaties en zelfs sportieve kinderen. Na de ontvangst met koffie was […] Lees verder »

Finenzo Cycling

Prinsjesdag 2022: enorm koopkrachtpakket, maar geen volledige compensatie

Op 20 september 2022 was het weer Prinsjesdag. Uiteraard stonden dit jaar vooral de energiecrisis en de enorme inflatie centraal. Het kabinet kwam met een pakket van maar liefst € 18 miljard om de koopkracht van burgers volgend jaar te herstellen. Maar het fikse koopkrachtverlies in 2022 kan niet volledig worden goedgemaakt. Hieronder behandelen we […] Lees verder »

Prinsjesdag

Verdien je zonnepanelen extra snel terug

Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de enorm gestegen energiekosten. Een investering in zonnepanelen kan dan een goede optie zijn. Dit geldt eens te meer nu de afschaffing van de salderingsregeling voor zonnepanelen met twee jaar is uitgesteld naar 2025. Hieronder leggen we je uit wat dit precies inhoudt. Salderingsregeling Wie energie […] Lees verder »

Zonnepanelen

Woning kopen? Leg je afspraken goed vast!

Als je samen met je partner een woning koopt, is het erg belangrijk dat bepaalde afspraken goed worden vastgelegd. Dit geldt – onder andere in verband met de erfbelasting – al helemaal als jullie niet getrouwd zijn of geen geregistreerd partnerschap hebben afgesloten. Hieronder gaan we in op een aantal aandachtspunten en mogelijkheden bij het […] Lees verder »

Woning kopen

Meer inzicht in je pensioen

Veel Nederlanders hebben geen duidelijk beeld van hun financiële situatie na pensionering. En dat terwijl het inkomen al vanaf de pensioendatum daalt en deze daling vaak hoger is dan vooraf gedacht. Als niet tijdig aandacht wordt besteed aan dit onderwerp, kan dat leiden tot grote financiële problemen. Drie pijlers Het Nederlandse pensioenstelsel is opgebouwd uit […] Lees verder »

Pensioen

Hoge rente? Niet met een verhuisregeling!

Nu de hypotheekrente de afgelopen maanden in recordtempo is gestegen, maken steeds meer mensen gebruik van de zogenaamde meeneem- of verhuisregeling in hun huidige hypotheek. Door deze verhuisregeling kan de (vaak lagere) rente op de huidige hypotheek worden voortgezet in een nieuwe hypotheek. En dat kan in veel gevallen erg voordelig zijn! Verhuisregeling Mensen die […] Lees verder »

Verhuisregeling

Eigenwoningbezit uit balans

Beleggers op de huizenmarkt lijken zich tegenwoordig iets terug te trekken. Hierdoor is er meer plaats voor starters. Sinds 2021 betalen kopers van jonger dan 35 jaar eenmalig geen overdrachtsbelasting voor woningen tot € 400.000. Tegelijkertijd werden de belastingen voor beleggingswoningen juist verhoogd van 2% naar 8% en voeren steeds meer gemeenten een zogenaamde zelfbewoningsplicht […] Lees verder »

Eigenwoningbezit

Woningverduurzaming in actie: zonnepanelen vrijgesteld van btw en hybride warmtepomp per 2026 verplicht

Per 1 januari 2023 kunnen consumenten de 21% btw op hun aangeschafte zonnepanelen niet meer terugkrijgen. Ook heeft het kabinet aangekondigd dat woningbezitters vanaf 2026 bij het vervangen van de oude cv-ketel minimaal een hybride warmtepomp moeten installeren. Afschaffing btw zonnepanelen Eind 2021 kondigde de Europese Unie (Raad van Ministers) aan dat het btw-tarief op […] Lees verder »

Woningverduurzaming

Ik ga op reis en neem mee … een goede reisverzekering!

Eindelijk is het zover: we gaan een vrijwel coronazorgenvrije zomer tegemoet. We zijn klaarvoor zonovergoten strandvakanties, avontuurlijke eindbestemmingen of midweekjes op citytrip. Maar is jouw reisverzekering wel goed geregeld, om een écht zorgeloze getaway te garanderen? Zorgeloos op vakantie Voor de reguliere reizigers is een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering zeker interessant. Zo ben je altijd […] Lees verder »

Reisverzekering

Energiebesparende maatregelen: van verduurzamingsleningen tot financieringsproblemen

Steeds meer woningbezitters doen beroep op een verduurzamingslening of -subsidie. En dat is niet gek, met oog op de stijgende (en inmiddels torenhoge) gasprijzen. Isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonnepanelen: ze zijn niet aan te slepen. Het is natuurlijk even een investering, maar het is al snel rendabel en ze leveren hun geld dubbel en dwars op. Maar […] Lees verder »

Energielabel

Renteverhogingen en hypotheekaanvragen

De financieel advieskantoren krijgen het alsmaar drukker. Januari dit jaar was er sprake van maar liefst 38% meer aanvragen dan begin vorig jaar. De aanleiding? De stijgende rentes. Volgens Hypotheken Data Netwerk (HDN), is het recordaantal hypotheekaanvragen met name toe te schrijven aan huisbezitters die hun maandlasten willen verlagen of geld willen vrijmaken uit de […] Lees verder »

Renteverhoging

Eigen woning: aandachtspunten bij de aangifte inkomstenbelasting

Van 1 maart tot en met 30 april 2022 kun je belastingaangifte doen over het belastingjaar 2021. Heb jij je aangifte nog niet gedaan? Lees dan snel verder als er in 2021 iets is gebeurd rondom je eigen woning. Per situatie hebben we een aantal aandachtspunten voor je op een rij gezet. Heb je een […] Lees verder »

Eigen woning: aandachtspunten bij de aangifte inkomstenbelasting

Oude alarmsystemen van KPN werken niet meer per 1 april 2022

Ondanks wat de titel doet vermoeden, gaat het niet om een slechte 1 april-grap. Omdat provider KPN stopt met het ISDN-netwerk, gaan veel alarmsystemen per 1 april 2022 écht niet meer af. Dat geeft brand en inbrekers vrij spel. Dit vormt niet alleen een groot gevaar, maar ook een verzekeringsrisico. Lees verder »

Finenzo Oude alarmsystemen van KPN werken niet meer per 1 april 2022

Woningwaarde omhoog, rente omlaag?

Veel mensen lopen zonder dat ze dat weten honderden euro’s per jaar mis. Door de gestegen huizenprijzen hebben zij namelijk vaak recht op een verlaging van hun hypotheekrente. Dit heeft te maken met de risicoklassen die banken hanteren voor hypothecaire kredieten. Ook jij kan besparen op je maandlasten. Weten hoe? Lees dan verder!   Hoge […] Lees verder »

Huizenprijzen

Overwaarde verzilveren: stenen als pinautomaat?

Als gevolg van de fors gestegen woningprijzen hebben veel consumenten een hoge overwaarde op hun woning. Maar zolang ze deze overwaarde niet verzilveren, kunnen ze hier niet van profiteren. Er zijn daarom verschillende mogelijkheden om geld ‘uit het huis’ te halen en je woning dus te gebruiken als “pinautomaat”. Uit onderzoek van consumentenplatform Kassa blijkt […] Lees verder »

Overwaarde

Vanaf 1 april lagere hypotheek bij private lease

Als je de komende jaren van plan bent een huis te kopen, is het verstandig om even stil te staan bij het al dan niet private leasen van een auto. Vanaf 1 april 2022 wordt de maximale hypotheek namelijk lager voor wie privé een auto leaset. Dit heeft te maken met dat Bureau Krediet Registratie […] Lees verder »

Leasecontract

Per 1 februari warmtepompen, zonnepanelen of zonneboilers verplicht bij ‘ingrijpende renovaties’

In Brussel heeft de Europese Commissie besloten dat de Reneawble Energy Directive II (RED II) in de hele EU gaat gelden. Kort gezegd houdt deze verplichting in dat als een woning of kantoor ingrijpend wordt verbouwd, er ook een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboilers geïnstalleerd moet(en) worden. Met deze duurzaamheidseis hoopt Brussel het energieverbruik en toekomstige […] Lees verder »

zonnepanelen Finenzo

Wijzigingen in de hypotheek per 2022

Afgelopen Prinsjesdag zijn de regels rondom de hypotheek al gepresenteerd. Maar nu 2022 ook daadwerkelijk is afgetrapt, zijn veel van die maatregelen nu ingegaan óf gaat dit binnenkort gebeuren. In dit stuk nemen we je mee in vijf van die wijzigingen en één ongewijzigde maatregel. Lagere hypotheekrenteaftrek De hypotheekrenteaftrek wordt alweer enkele jaren afgebouwd. Per […] Lees verder »

Finenzo verhuurhypotheek per 2022

Woning verduurzamen voor velen nú al binnen handbereik

Zowel ingrijpende als minder ingrijpende maatregelen voor het verduurzamen van de eigen woning verdienen zich binnen vijftien jaar terug. Sterker nog: bijna de helft zou winst maken op de investering. De Nederlandse Vereniging van Duurzame Energie (NVDE) heeft recent verschillende verduurzamingsmaatregelen voor de eigen woning doorgerekend. Het onderzocht onder andere welke maatregelen zorgen voor de […] Lees verder »

finenzo verduurzamen isolatie

Kabinet wil dat gemeenten eigen inwoners voortaan voorrang mogen geven bij nieuwbouw

Het kabinet voelt wel wat voor het voorstel van demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) dat gemeenten in staat moet stellen eigen inwoners voorrang te geven op het kopen van nieuwbouwwoningen. De wetswijziging is momenteel in consultatie en de verwachting is dat de wetswijziging in de loop van 2022 klaar is. De wijziging Deze wijziging […] Lees verder »

nieuws finenzo gemeenten

Fiscale voordelen en lagere maandlasten voor koopstarters

Wie vóór de 35e verjaardag een eerste woning koopt, doet beroep op de vrijstelling overdrachtsbelasting, die geldt vanaf 1 januari 2021. De starter bespaart op die manier eenmalig 2% van de aankoopprijs van deze eerste woning. Dit voordeel kan duizenden euro’s schelen. Er gelden wel enkele voorwaarden. Zo moet de koper zelf in de woning […] Lees verder »

Fiscale voordelen en lagere maandlasten voor koopstarters finenzo

Vanaf juli 2022 zijn rookmelders in woningen verplicht

Nu al ontzettend verstandig, maar vanaf juli 2022 ook verplicht: de rookmelder. En wel op élke verdieping met een verblijfsruimte. Maar welke rookmelders zijn betrouwbaar, waar hang je ze op, hoe zit het met het onderhoud en wat kun jij zelf doen om het risico op brand te verkleinen? Het afgelopen jaar werden er méér […] Lees verder »

brand finenzo rookmelders verplicht per 2022

Onderverzekering: kleine moeite, grote gevolgen

Wanneer iemands inboedelverzekering niet meer aansluit op de werkelijke waarde van de inboedel, loopt de verzekerde de kans dat de verzekeraar bij diefstal niet het volledige bedrag uitkeert. In dit artikel gaan we in op wat onderverzekering is, geven we tips op dit tegen te gaan én behandelen we een zaak waarin een horlogeverzamelaar door […] Lees verder »

Finenzo verhuurhypotheek

Is de jubelton binnenkort verleden tijd? Dat zou zomaar kunnen

Wie een (klein)kind een schenking wil doen voor de eigen woning, kan momenteel tot een ton belastingvrij schenken. In 2017 werd het vrijstellingsbedrag namelijk verhoogd van ongeveer € 50.000 naar de huidige € 105.302. De kritiek op deze regeling neemt echter toe. In 2021 mag er dus tot maximaal € 105.302 belastingvrij worden geschonken aan […] Lees verder »

Is de jubelton binnenkort verleden tijd? Dat zou zomaar kunnen finenzo

De rol van de aankoopmakelaar: van huizenjacht tot sleuteloverdracht

Een woning kopen is een avontuur. Of je nou starter of doorstromer bent: het is niet niks. Nu de woningmarkt flink oververhit is, moeten kopers met veel zaken rekening houden. Er is weinig aanbod, er wordt vaak flink boven de vraagprijs geboden, tijdsdruk is een belangrijke factor en ga zo maar door. Niet gek dat […] Lees verder »

De rol van de aankoopmakelaar: van huizenjacht tot sleuteloverdracht finenzo

E-bikes steeds populairder onder fietsendieven – wat kun je ertegen doen?

Ook dit jaar blijkt het ontvreemden van e-bikes weer populair onder dieven. De eerste helft van 2021 werden bijna 10.000 aangiftes gedaan van gestolen e-bikes. In dit artikel geven we tips om e-bikediefstal zo goed mogelijk te voorkomen én nemen we je mee in wat je kunt doen om de terugvindkans te vergroten. Goed nieuws […] Lees verder »

E-bikes steeds populairder onder fietsendieven – wat kun je ertegen doen? finenzo

Bouwleges worden hoger en verbouwen dus duurder

Kleine verbouwingen aan de voor- of zijkant van de woning, zijn dit jaar fors duurder dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit concludeert Vereniging Eigen Huis (VEH) naar aanleiding van een onderzoek naar bouwleges: kosten die de woningeigenaar betaalt voor de bouwvergunning. VEH signaleert daarnaast per woonplaats ook fikse verschillen in de legeskosten. Wel of geen […] Lees verder »

finenzo verbouwen blog

Prinsjesdag 2021: wat betekent de Miljoenennota voor jou?

Prinsjesdag 2021 2021 kende een sobere en ietwat vreemde Prinsjesdag. Naast het ontbreken van allerlei festiviteiten én natuurlijk het welbekende rondje in de Gouden Koets, hoefden we in de begroting dit jaar ook geen grote wijzigingen te verwachten. We hebben immers nog altijd te maken met een demissionair kabinet. In de Miljoennennota zijn echter wel […] Lees verder »

Mijn pensioen finenzo

Finenzo Cycling Team-sportdag 2021

Finenzo Cycling Team – sportdag 2021 Zaterdag 25 september was het dan ein-de-lijk zover: de allereerste Finenzo Cycling Team-sportdag! 25 sportieve collega’s en relaties hebben onder leiding van leden van het Finenzo Cycling Team op de mountainbike Lage Vuursche verkend. Er is gefietst, gesport en goed gelachen. Deze toffe en sportieve fietsdag is tegelijkertijd ook […] Lees verder »

Finenzo Cycling Team-sportdag 2021 met helm

Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

Als een stel trouwt, zijn er financieel een hoop zaken in één klap goed geregeld. Niet elk stel droomt van een huwelijk, maar misschien willen ze wel samenwonen of een huis kopen. Vaak wordt dan gegrepen naar een samenlevingscontract. Eigenlijk is dit niet altijd even logisch: als een stel dan toch een financiële verbinding aangaat, […] Lees verder »

finenzo Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

E-bike privé of zakelijk verzekeren: hoe zit dat precies?

De elektrische fiets is populairder dan ooit. Sterker nog: in 2020 werden er meer e-bikes verkocht dan reguliere fietsen. Zowel jong als oud zweert bij de e-bike en ook bezorgdiensten zijn overtuigd van de snelheid en het gemak. Maar ook het aantal ongelukken met e-bikes en de nog snellere speed pedelecs neemt toe. Een goed […] Lees verder »

ebike verzekering finenzo

De familiebankhypotheek: officieel geld lenen van pa en ma

Het zijn geen makkelijke tijden voor starters: de huizenprijzen zijn torenhoog en de woningmarkt zit op slot. Dit geldt overigens niet alleen voor starters, maar ook voor doorstromers. Door deze problemen zien we steeds vaker dat familieleden of kennissen met geld op de bank, financiële hulp aanbieden. De zogenaamde familiebank is een lening tussen familieleden […] Lees verder »

familiebank
© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline