Let op! Bagage in kofferbak is niet verzekerd

Bagage die gestolen wordt uit je kofferbak is lang niet altijd gedekt door de verzekering. Goed om je dit te realiseren wanneer je veel waardevolle spullen in je auto meeneemt omdat je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Stel, je bent met een volle auto op weg naar je vakantiebestemming. Om ontspannen op je bestemming aan te komen, heb je een overnachting in een hotel geboekt. De waardevolle spullen zoals de laptop, camera, telefoons en de paspoorten neem je mee naar de hotelkamer. De rest van de bagage, op een setje schone kleding en de toilettassen na, laat je in de auto. Deze staat op de keurig verlichte parkeerplaats naast het hotel. De volgende ochtend is het slot van je auto geforceerd en de kofferbak leeg. De totale schade aan (vakantie)spullen bedraagt € 2670 wanneer je alles bij elkaar optelt.

Veel mensen laten hun bagage op doorreis in de auto en denken dat in deze situatie de schade gedekt is. Dat is echter niet het geval. In de voorwaarden van veel reisverzekeringen staat namelijk dat persoonlijke bezittingen opgeborgen in een motorvoertuig alleen gedekt zijn als ze op dat moment niet op een andere veilige plek kunnen worden opgeborgen. Die veilige plek is in dit geval de hotelkamer. Je bent dus niet voorzichtig genoeg als je ervoor zorgt dat de spullen in de auto uit het zicht liggen, bijvoorbeeld in de kofferbak.

“In de voorwaarden van veel reisverzekeringen staat dat persoonlijke bezittingen opgeborgen in een motorvoertuig alleen gedekt zijn als ze op dat moment niet op een andere veilige plek kunnen worden opgeborgen.”

Bagage in een motorvoertuig is vanwege het grote risico alleen onder strenge voorwaarden verzekerd. En dat risico wordt alleen maar groter wanneer je de auto ’s nachts alleen laat. Wees daarom verstandig en zet je bagage in je hotelkamer of in de bagageruimte van het hotel. Dit voelt waarschijnlijk als veel extra onnodig gesleep met je bagage, maar je voelt je nog vervelender wanneer op weg naar je vakantie de auto ’s nachts wordt leeggehaald. En de kater is des te groter wanneer de schade ook nog eens niet gedekt blijkt te zijn.

‘Moraal van het verhaal: denk na over de bagage in je auto en laat het niet onnodig achter.’

Moraal van het verhaal: denk na over de bagage in je auto en laat het niet onnodig achter. Er zijn dieven die in de vakantieperiodes azen op auto’s die achtergelaten worden op parkeerplaatsen bij hotels, motels of zelfs bij wegrestaurants om snel hun slag te kunnen slaan. Lees de voorwaarden van je verzekering er desnoods nog eens op na zodat je weet waar je aan toe bent. En heb je vragen of wil je weten of een andere verzekeraar een betere dekking biedt? Bel of mail ons dan even. We helpen je graag.

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline