Hybride hypotheek

Een hybride hypotheek biedt u de zekerheden van een spaarhypotheek en de flexibiliteit van een beleggingshypotheek.

​Wat is een hybride hypotheek?

Bij een hybride hypotheek bestaat de maandelijkse premie uit twee delen. Het eerste deel is de premie voor de overlijdensrisicoverzekering. In het geval dat u voor het einde van de looptijd komt te overlijden, zorgt deze verzekering ervoor dat de hypotheek wordt afbetaald. Daardoor kunnen uw nabestaanden gewoon in het huis blijven wonen. Het tweede deel is de spaarpremie. Hoe deze er precies uitziet is aan u; u bepaalt of u de premie in een hypotheekrentefonds onderbrengt (sparen) of in verschillende beleggingsfondsen (beleggen). Een combinatie hiervan behoort ook tot de mogelijkheden; in dat geval mag de verdeling op elk moment worden aangepast. Hier kunnen echter wel kosten aan verbonden zijn

Hoe zit het met het aflossen van een hybride hypotheek?

Bij een hybride hypotheek is geen sprake van tussentijds aflossen. Om optimaal te kunnen profiteren van de hypotheekrenteaftrek, doet u dit pas aan het einde van de looptijd. U gebruikt dan het bedrag dat u hebt opgebouwd via sparen en beleggen om het volledige hypotheekbedrag in één keer af te lossen. De keuze voor sparen, beleggen of een combinatie hiervan is bepalend voor de mogelijkheid om volledig af te kunnen lossen. Bij ongunstige beleggingsresultaten kan het namelijk voorkomen dat men niet voldoende kapitaal heeft opgebouwd om de volledige hypotheek af te lossen. In dat geval komt men dus met een restschuld te zitten.

Kan ik een hybride hypotheek afsluiten?

Het is niet langer mogelijk voor starters om een hybride hypotheek af te sluiten. Dat komt omdat de hypotheekrenteaftrek die deze hypotheekvorm zo aantrekkelijk maakte, niet langer bestaat. Het is nog wel mogelijk om een bestaande hybride hypotheek over te sluiten of mee te nemen naar een andere woning, mits deze hypotheek voor 1 januari 2013 is afgesloten. Wilt u hier meer over weten, informeer dan bij uw hypotheekverstrekker naar de voorwaarden. Voor advies over het afsluiten van een nieuwe hypotheek kunt u contact met ons opnemen.

Vrijblijvend

adviesgesprek?

 

Bij Finenzo bieden we onafhankelijk, deskundig financieel advies en bemiddelen we in hypotheken, verzekeringen, pensioenen en bankzaken.

De voordelen van een hybride hypotheek

  • U bepaalt zelf de premieverdeling tussen sparen en beleggen en profiteert dus van een optimale flexibiliteit.
  • Bij positieve beleggingsresultaten kunt u een hoger rendement dan de hypotheekschuld behalen.
  • U lost niet tussentijds af. Dat betekent dat u optimaal gebruik kunt maken van de hypotheekrenteaftrek.

De nadelen van een hybride hypotheek

  • Het is sinds 2013 voor starters niet meer mogelijk om een nieuwe hybride hypotheek af te sluiten.
  • Omdat u leent, spaart en belegt bij dezelfde bank is oversluiten van de hybride hypotheek naar een andere hypotheekverstrekker relatief duur.
  • Als de beleggingsresultaten tegenvallen kunt u aan het einde van de looptijd met een restschuld geconfronteerd worden.

Veelgestelde vragen en antwoorden over Hypotheekadvies.

Onze adviseurs krijgen dagelijks allerlei soorten vragen van onze klanten. De antwoorden op de vragen die onze adviseurs het meest te horen krijgen hebben we voor u op een rij gezet.

Dit zijn de onderwerpen:

Wat doet een hypotheekadviseur?
Hypotheek aflossen of niet?
Wat zijn de kosten van hypotheekadvies?
Is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder vast contract?
Een hypotheek afsluiten als ZZP’er, kan dat?
Wat kost een hypotheekadviseur?

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken

met een adviseur bij u in de buurt?

Bel ons

E-mail ons

Zoek een adviseur

Vestigingen

© 2024 Finenzo | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Website ontwikkeld door Sieronline